tiistai 13. syyskuuta 2011

Sinikka siniluumut kypsyvätTämä Sinikka-luumupuu on 5 vuotias. Nyt on kolmas vuosi, kun tulee satoa todella runsaasti. Alkuvuosina oli kirvoja paljon, mutta nyt ei ole enää niitä riesana. Olen sumutellut kahtena edellisenä keväänä hedelmäpuut parafiiniöljyä sisältävällä kevätsumutteella.

Sinikan oksat kestää hyvin sadon painon. Sitä ei ole tarvinnut tukea, eikä raakileita poistaa. Kun Sinikan luumut on syöty, alkaa punaluumut kypsyä...

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan paljon oot saanut satoa! meidän korkeuksilla ei tahdo luumupuut menestyä, ois niin kiva jos sais itellekin tuommosen..mut taitaa olla turha yrittää. Ellei sitten tässä lähivuosina saada uusia ja kestävämpiä lajikkeita.

    VastaaPoista
  2. "Mun" kasvuvyöhyke on jäänytkin mainitsematta tiedoissani, pitääpä lisätä se sinne. Puutarhani on 3-vyöhykkeellä.

    Luumupuuni kasvavat talon ja terassin etelä puolella eli lämpimällä paikalla. Kun rakensimme taloa ja kaivuri oli tontilla, pyysin sen kaivaa n. metrin montut luumupuille. Olenkin huomannut, että kun hyvää maata on tarpeeksi paljon niin kaikki ainakin tähän asti istutetut puut on menestynyt hyvin :) Jopa päärynäpuu tuotti jo satoa viime vuonna, se kasvaa muuten näiden kahden luumupuun välissä samassa altaassa. Eli istutuspaikka on korotettu maasta 3 tiilen verran eli n. 30 cm. Voi olla, että sekin vaikuttaa puiden viihtymiseen. Yksi puutarhasuunnittelija ehdotti, että olisin istuttanut tähän altaaseen tuijia, perennoja yms. mutta minä itse halusin istuttaa luumupuut ja päärynän vaikka ne onkin isoja kasveja. Mutta ei se suuruus haittaa, tuleepa vähän varjoa terassille. Näin jälkikäteen ajatellen hyvä, kun pidin omasta ajatuksesta kiinni :)

    Tulipas pitkä kommentti ;)

    VastaaPoista