maanantai 27. helmikuuta 2012

Haluaisin Sitruskasvin !

kuva: Suomela.fi
Nyt olisi hakusessa tällainen. Olen istuttanut tässä kevään aikana mandariinin, appelsiinin ja verigreipin siemeniä maahan, muttei yksikään niistä ole itänyt. Kuinkahan kauan niiden itäminen yleensä kestää? Nyt tekisi mieli etsiä tällainen alku jostain. Muistelisin, että olen joskus Plantagenis nähnyt jonkun sitrus-kasvin. En kyllä tiedä olivatko ne syötäväksi kelpaavia hedelmiä. Mistähän tällaisen C-vitamiinipensaan löytäisi ?

Suomela.fi kirjoittaa;

SATOA SITRUKSESTA

Kääpiösitrus eli kumkvatti (X Citrofortunella) tuottaa satoa vuodesta toiseen, kunhan se saa viettää talven viileässä. Happamista hedelmistä saat ihanaa marmeladia. Nosta kasvi kesäksi puiden katveeseen, mutta varo alkukesän hallaöitä. Syyspuolella karaistunut kasvi ei säikähdä yhtä helposti kylmää.

4 kommenttia:

 1. Voi jos tuollainen kääpiösitrus tulisi juuri nyt vastaan, niin ostaisin varmasti! Samoissa tunnelmissa siis täällä, juuri eilen upotin kolme sitruunan siementä multaan. Katsotaan tuleeko niistä mitään....

  VastaaPoista
 2. Onkohan se tuo keltainen väri näin keväällä, mikä innostaa ? Oletko Iiris aikaisemmin saanut sitrus-kasvien siemeniä kasvamaan?

  VastaaPoista
 3. Minulta löytyy nyt suunnilleen vuoden vanha pieni sitruspuu, ihan vain sellainen Kodin Terrasta joskus ostettu, koristepuu. Mutta koska se on voinut hyvin jo noikin "pitkään" kiinnostus heräsi myös näitä sitruspuita kohtaan, ja tilasin Puutarhakirjat.fi:stä Eva Rönnblomin kirjan Sitrushedelmiä omasta puusta ja puutarhasta, nyt yritän saada sen menestymään kirjan ohjeiden perusteella vielä pitkään. Nähtäväksi jää kuinka onnistuu.. Toivottavasti löydät oikean situksen pääsemme me muutkin seuraamaan sen kasvua näin ruudun välityksellä..

  VastaaPoista
 4. Kiitti Hanna :) menenkin käymään kirjaston sivulla ja katson onko siellä tuota kirjaa "Sitrushedelmiä omasta puusta ja puutarhasta.

  VastaaPoista