keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kasvimaan kukkasia kesältä 2011


Istutin siemenistä auringonkukkaa kasvihuoneen seinustalle. Luin myöhemmin jostain, että auringonkukan juuristossa muodostuu jotain myrkyllisiä aineita. En ole enempää perehtynyt asiaan, mutta taidan lopettaa sen kasvattamisen kasvimaan reunalla. Onko muilla tietoa asiasta ?Ruiskaunokki tarjoaa aterian lentävälle vieraalle...Kehäkukka kukkii vielä ruiskaunokkien jälkeen...

4 kommenttia:

 1. Ah, tuntee ihan kesänlämmön kasvoillaan, kun katselee näitä värikkäitä kukkia :)

  VastaaPoista
 2. Lämpöä tänne pakkasten keskelle pitää yritää saada kaikin keinoin :)

  VastaaPoista
 3. En ole kuullut, että auringonkukka erittäisi myrkkyä juuristostaan, mutta se tarvitsee niin paljon ravinteita, että kasvimaan reunalla se saattaa haitata muiden kasvua. Aion itsekin laittaa mökin seinustalle tänä kesänä auringonkukkia ja jättää kuivuneet siemenkodat sitten paikoilleen tinttien talviruuaksi.

  VastaaPoista
 4. Saraheinä, juu huomasin sen, ettei herneet kasvaneet auringonkukan lähellä eikä kyllä porkkanatkaan vaikka ne oli jo kauempana. Syksyllä, kun otin kukanvarret pois, niistä lähti n. 20-30 cm multapaakku juuristoa. Joten ei ihme, ettei pienemmille kasveille jää ravinteita. Kokeilemalla viisastuu... (ainakin vähän ;)

  VastaaPoista