perjantai 10. helmikuuta 2012

Pihajasmike ja punatähkä

Pihajasmikkeet kasvavat raja-aidassa. Tähän kahden serbiankuusen väliin on istutettu 2 jasmiketta. Se on erittäin nopeakasvuinen pensas ja tuo näkösuojaa jo 2. vuonna istutuksesta. Istutimme tämän raja-aidan naapuriemme kanssa yhdessä. Siinä kasvaa myös ruusu-, virpi- ja norjanangervoa. Nukkeruusua, hanhikkia, vuorimäntyjä, hopeakuusia ja puutarhan perällä vielä 2 mustaa viinimarjapensastakin.

Tällainen raja-aita idea tuli yhdeltä puutarhurilta, joka on osoittautunut monimuotoisuutensa vuoksi hyväksi ideaksi. Se ei oikeastaan näytä  aidalta, kun siinä kasvaa niin monenlaista pensasta ja puuta.
Otan ensi kesänä enemmän kuvia ja kerron lisää siinä kasvavista pensaista.Punatähkät kasvavat kukka-altaassa, jossa ovat myös luumupuut, päärynäpuu, rinneangervoja ja kuunliljaa. 

4 kommenttia:

 1. Onko jasmikkeesi tuoksuvaa lajiketta? Jasmikke on yksi niistä kasveista, jonka haluan omalle pihallenikin.

  VastaaPoista
 2. En ole aivan 100 varma lajikkeesta, mutta muistaisin sen olevan Pihajasmike.
  Luulin sen tuoksuvan enemmänkin, mutta ei mitään nenäänpistävää tuoksua mielestäni. Hienostunut hajuvesimäinen tuoksu ;)
  Mustia kirvoja on kyllä aika paljon niissä, mutta ei ne muihin puihin ole levinneet.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia! Mukava nähdä millaiseksi tuo Jasmike kasvaa... hankin sellaisen viime syksynä, ja keväällä varmaan vielä laitan sen uuteen paikkaan...

  VastaaPoista
 4. Tack Karolina !
  Jasmike kasvaa isoksi, kunhan on tarpeeksi hyvää multaa juuristossa.
  Huomasin itselläni sen, kun siirsin pieneen rinteeseen 2 jasmiketta, että niiden kasvu pysähtyi. Toinen melkein kuoli ja toinen kituuttaa reilun puolen metrin kokoisena. Syitä voi olla liian kuiva ja aurinkoinen kasvupaikka, juuret tulee liian lähelle maanpintaa rinteessä ja/tai pensaiden siirtäminen.
  Pitäis varmaan nostaa ylös nämä 2 ja kokeilla istuttaa syvempään parempaan multaan :)

  VastaaPoista