torstai 9. helmikuuta 2012

Ruukkukukkia kesältä 2011


Kerron heti aluksi, että kesäkukkien nimet ei ole minulla oikein hallinnassa. Saa korjata, jos muistan nimet väärin ;)
Pikkupetunia... ostin sen amppelikukaksi. Huomasin sen näyttävän paremmalta, kun otin kukan vähän alemmas. Tuossa kirpparilta ostetun rottinkirahin päällä se kukki koko loppukesän. Ajattelin maalata ronttinkirahin tummanruskealla spraymaalilla ensi kesäksi. Olisi sitten saman värinen, kuin amppelitkin ja tuolit terassilla.
Riippubelargonia... viihtyi myös ronttinkikartiossa mainiosti. Tökkäsin sen kaveriksi kukka-altaasta suikeroalpin pätkiä ja ne juurtuivat sinne hyvin.
Nappasin tämän gerberan yhteen kukkakimppuun terassin pöydältä. Otin gerberan siemeniä syksyllä talteen, kokeilen istuttaa niitä pikapuoliin. Ihastuin kukkaan, kun se on niin kestävä ja kauniskin vielä. Minulla oli niitä myös tummanoranssinpunaisena. Pitäisi hakea kaupasta istutusmultaa niin pääsisi itse asiaan.

5 kommenttia:

 1. Nuo suikeroalpit amppelissa pelargonian kaverina oli hyvä idea. Minulla on ollut joskus parvekkeella maahumalaa(ihan luonnonkasvi) ruukun reunalla kasvamassa. Alas roikkuvat versot ovat kauniita.

  VastaaPoista
 2. Laitoinkin viime kesänä suikeroalpia vähän joka amppeliin, kun ne lähtevät niin helposti kasvamaan ja kasvavat nopeasti.

  VastaaPoista
 3. *itKuPiLLi* welcome to the reader of my blogs and enjoy your moments with my blogs :)

  VastaaPoista
 4. Hei taas, innostun kommentoimaan... Mahdoitko saada pelargonit talvetettua? Itsellä kanssa muutama riippaversio pistokkaina.

  VastaaPoista
 5. Ei kannata masentua, käsitin yhden pelargonioista neuvovan puutarhurin jutuista, että riipat on haastavia talvettaa. Itse hypin ilosta, että 3/4 perus tarjoustalopelakuista on hengissä ja puskee uutta... niin innoissani siis, että taitaa tulla äiteen autotallissa tungosta ensitalvena kaikkien pelargonihamstrauksien jälkeen :) Kyllä kevät on poikaa, lähtee ihan lapasesta, mutta onneksi vähän rauhoittuu...

  VastaaPoista