keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Suistamon Sinikriikuna, Prunus Krikon


Sinikriikuna kasvoi viime kesänä ensimmäistä kesäänsä meillä. Ostin puun edellissyksyn alesta muutamalla eurolla. Se näytti lähtevän hyvin kasvuun kesän aikana. Saas nähdä kuinka kauan menee, ennenkuin se alkaa kukkimaan ja tuottamaan kriikunoita. Minä en ole koskaan kriikunaa maistanut, mutta on sellainen käsitys, että hedelmä on siniluumua pienempi ja makeampi ?

Istutin puun aika lähelle muita kasveja. Joudun varmaan lähivuosina ottamaan nurmikkoa pois kriikunan ja kukkapenkin välistä. Voisin laittaa tuota samaa pientä kiveä isommalle alueelle. On se hassua, kun ensin kovalla työllä tekee ja tasaa nurmikkoa ja sitten vuosien saatossa sitä kaivaa pois pikkuhiljaa :) Eipä sitä voi heti alussa tietää, mitä kaikkea puutarhaansa haluaa, eihän ?

2 kommenttia:

  1. Kriikuna on aika pieni puu, se mahtuu varmaan kasvamaan tuossa hyvin. Mulla on omassa puutarhassa se periaate, että nurmikko saa vähentyä kokoajan. Sen hoitaminen on kumminkin sitä työläintä ja tylsintä puutarhahommaa!

    VastaaPoista
  2. Löysin tänne muiden blogien kautta, mukava löytää uusia kivoja blogeja! Sinulla löytyy varmasti paljon paljon kaikkea ihanaa, josta minä vaan voin haaveilla V-vyöhykkeellä.=)

    VastaaPoista