tiistai 24. huhtikuuta 2012

kakkukokeilu :D

Bart Simpson-kakku :D
Olen tässä viimeaikoina ihastellut muiden bloggarien tekemiä hienoja kakkuja. Kokeilin itsekin ensimmäisen kerran eri värisiä marsipaanimassoja kakun koristelussa.  Tulos on kuvassa, hih. ei mikään kondiittorin vertainen kakku, mutta Bart tunnistettiin siitä...

Marsipaania oli aika helppo kaulita ohueksi levyksi ja piirtelin sen pintaan kuvioita, joita pitkin leikkasin sitten.

Olin taas vain vähän kärsimätön, enkä jaksanut niin tarkoin suunnitella taustaa, joten liitin ja paikkasin pienemmillä marsipaanin paloilla tyhjäksi jääviä kohtia. Saumat näkyy vähän ja lakritsinauhakin repsottaa sieltä sun täältä, mutta eihän synttärisankari ja kaverit semmoiseen kiinnittänyt huomiota. Ja hyvältähän nuo marsipaanit maistui aikuistenkin suussa.

Jatkan kyllä marsipaanikokeiluja seuraavassakin kakussa, sitä jäi vähän ylimääräistä. Kauankohan avattu marsipaanipötkö säilyy jääkaapissa?

No nyt ne lumet ovat saaneet kyytiä täälläkin päin. Eilen tuntui ensimmäisen kerran keväisen lämpimältä, kun lähdin pyöräilemään töistä kotiin. Kuinka paljas maa voikaan näyttää niin hienolta pitkästä aikaa. Tuntuu, että kesä tuli heti, kun lumi suli pois.9 kommenttia:

 1. Hatunnosto komeasta Bart-kakusta :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuosta Bartin tunnistaa heti! Ei ollut varmaan kumminkaan mikään ihan helppotekoinen kakun koristelu. Marsipaani on minusta ihanan makuista, konvehtirasiastakin täytyy aina syödä ne ensimmäiseksi :).

  VastaaPoista
 3. Hei jee, mahtava Bart! :) Ja hyvä lajikin vielä. Äläkä ole yhtään vaatimaton, jos kerran ensimmäisiä kertoja marsipaania kokeilet ja tällaista tulee jo. Itsellä tukun marsipaani säilytyksessä huoneenlämmössä, mutta en tiedä noista kaupan (?) pötkylöistä... Pitäisi ainakin päivämäärään saakka säilyä, näin olettaisin, kunhan suljetussa pussissa pitää, niin ei pääse kuivahtamaan.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Sori, kommentti taisi tulla innostuksissani kahteen kertaan ja poistin toisen tuosta yltä.

  VastaaPoista
 6. Upea kakku!
  Ja kiva kuulla, että sielläkin on jo 'kesä', viikonloppuna pääsen itse tsekkaamaan kelin ja pihan tilanteen, jeeee ...

  VastaaPoista
 7. Vau,hieno kakku!!Marsipaanista saa vaikka minkälaisia virityksiä.Marsipaani on minunkin herkku.ostin eilen 5 pötköä Anton Bergin huippuhyvää marsipaania.Huom.Söin vasta yhden,muut säästin:)jos ei oo oikeeta namimarsipaania,aina mulla on jemmassa niitä leivontaan tarkoitettuja pötkylöitä,niistä kun veitsellä silpaisee muutaman slaissin,niin taas pärjää.Säilyy hyvin avattunakin jääkaapissa - ellei syö sitä tuollain siivuteltuna:)

  VastaaPoista
 8. Osaispa itsekkin! Kakkunälkä iski ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitosta vaan kaikille kommenteista :D Bartin mallin sain kätevästi just ostetusta T-paidasta. Ei muuta, kun kopioin kuvan voipaperille ja valmis kuva kaulitun marsipaanin päälle ja veitsellä piirtelin ääriviivoja niin että ne jäi marsipaanilevylle näkyviin. Siitä sai sitten leikkailla viivoja pitkin.

  Nyt aion mennä tsekkaamaan puutarhaan, mitä siellä on paljastunut lumen alta.

  VastaaPoista