perjantai 4. toukokuuta 2012

Sitrus-postaus

Jokunen aika sitten ostamaani Calamondiin on tullut muutamia kukkia. Ne ovat mielestäni niin kauniita puhtaan valkoisine terälehtineen. Kukat tuoksuvat vähän kuin hedelmäinen hajuvesi, varsinkin silloin, kun sitrusta sumuttelee vedellä.
Olen tiputellut kevään aikana kaikenlaisia sitruksen siemeniä multaan. Luulin jo etteivät ne idäkään, kun vesimelonien seasta alkoi pilkistämään 2 tummempaa alkua. Annoin niiden kasvaa n. 5 cm korkeiksi ja sitten uskalsin nostaa ne omiin ruukkuihinsa. Nämä kaikki on luultavasti verigreipin siemenistä, kasvualustat meni vähän sekaisin.


Mandariinin ja appelsiinin siemeniä on myös ollut mullassa monta viikkoa. Eilen ajattelin, ettei noista mitään kasva, ja kippasin purkit nurin. Siellähän oli appelsiinin siemenestä lähdössä muutaman millin mittaista alkua. Mandariinin siemenestä oli kasvanut jo parin sentin mittainen piikki. Laitoin sitrusvauvat tarkoin takaisin multaan ja pyytelin anteeksi, kun kävin häiritsemässä niiden kasvurauhaa :) Mitenkähän tuota omaa kärsivällisyyttä saisi kasvatettua ?? 

Mukavaa viikonloppua sinulle ! Ja yritetään muistaa haravoinnin lomassa hoitaa itseämmekin, esim. pitämällä  kahvipausseja tarpeeksi usein ja lopuksi vähän venyttelemällä lihaksia.6 kommenttia:

 1. Kaunis tuo sitruksen kukka. Muistan sen tuoksun lapsuudestani. Meillä oli siemenstä kasvatettu appelsiinipuu, joka oli noin metrin korkuinen ja teki muutaman kukankin. Kissanpennut sitten valitsivat sen ruukun pissapaikakseen ja puu kuoli liikalannoitukseen. Kasvuonnea pikku sitruksillesi!

  VastaaPoista
 2. On kyllä niin nätti tuo sun sitrus :)

  Itse pidän edt-tuoksuista,joissa mukana sitrusta,joten voin kuvitella,että kukkien tuoksu on hyvä :)

  VastaaPoista
 3. Voi kissanpennut, tais tulla typpi-lannoitusta vähän liian kanssa ;D

  Mies jo siirsi sitrusta kauemmaksi hänen tv.n katselu nojatuolistaan, tuoksui kuulemma vähän liiaksi. Onneksi 2 metrin siirto riitti ;D

  VastaaPoista
 4. Meillä on pari sitruuna- ja veriappelsiinipuuta kotona, 6 vuotta vanhoja ja noin puoli metriä korkeita, sillon kun istutin niin kaikki kyllä iti tosi hyvin, en tosin muista kuinka kauan kesti :)

  VastaaPoista
 5. Crunches.. kiva, kun kommentoit :) Onko teidän sitruuna- ja veriappelsiinipuihin tullut kukkia ja hedelmiä ?

  VastaaPoista
 6. Ei oo tullu. Luin että voi kestää jopa 20 vuotta jos on hedelmästä siemenet ottanu :/

  VastaaPoista