lauantai 26. toukokuuta 2012

Taimitilaus 2 tuli tällä viikollaKauan odotetut mesimarjat, lakat, valkoiset mansikat, kiinansipulit, ananassalviat ja munakoison taimet tulivat. Mun on pitänyt sulatella muutaman päivän mesimarjojen ja lakkojen taimikokoa. Olen miettinyt onko nämä pikkuruiset taimet hintansa väärtejä. Sen tiedän, että jos olisin nähnyt tämän kokoisia taimia tuolla hinnalla jossain taimikaupassa, en takuulla olisi ostanut niitä. Ja vastaako lehdessä olleet tiedot kuvineen lopullista tuotetta ??

Laitan tähän kasveista kuvat ja niiden vaatimat kasvuolosuhteet;Mesimarja (Rubus arcticus ’Pima’ & ’Susanna’)Aurinko
Valontarve
Korkeus
10-20 cm
kukkimisajankohta
kesä-elo

istutusetäisyys
20-30 cm
Tällainen mesimarjapakkaus tuli, iso rasia, multapaakkukin näkyy, mutta onko siellä taimia ollenkaan ?

Onhan siellä 3 pientä mesimarjan alkua. Onko nämä mielestäsi astiataimia ? Sellaisia niiden mainostettiin olevan. Harmi kyllä, yksi taimi on jo saapuessaan ruskea. Istutin heti samana päivänä nämä pikkuiset uusiin ruukkuihin. Mesimarjat viihtyvät multavassa hietamaassa. Hyvän kasvualustan niille saa, kun sekoittaa tavalliseen puutarhamultaan puolet karkeaa hiekkaa.


5.6.2012  Eipä ole paljoa muutosta tapahtunut mesimarjoilla. Yksi on täysin ruskea ja kahdessa on samat pikkuruiset lehdet. Sain kyllä pyytämäni hyvityksen Kodin Kukilta. Ei näistä taida mesimarjoja kovin pian tulla.

5.6.2012 mesimarjat 3 kpl, tilattu puutarha.comItsepölytteinen lakkalajike (Rubus chamaemorus ’Nyby’)


PuolivarjoAurinko
Valontarve
Korkeus
10-20 cm
kukkimisajankohta
kesä-heinä

istutusetäisyys
20-30 cmLakat sentäs näki ruukuista, ne olivat n. 2 cm korkeita. Juuret näillä ovat hyvät, kaipa ne siitä lähtevät kasvuun pikku hiljaa.Istutin lakatkin samana päivänä omiin ruukkuihin. Lakka pitää happamasta kasvualustasta. Hain niille lannoittamatonta ja kalkitsematonta rahkaturvetta. 
5.6.2012


5.6.12 lakat ovat hitusen kasvaneet

Lakat ovat pieniä, mutta elinvoimaisia 
Valkoinen mansikka  (Fragaria x ananassa ’White Dream’)


Aurinko
Valontarve
Korkeus
20-30 cm


istutusetäisyys
25-35 cm
Ananasmansikat ovat ihan hyviä taimia yhtä lukuunottamatta. Kolmannessa taimessa ei ole yhtään elävää lehteä, mutta juuressa näkyy elonmerkkejä.


                                                 5.6.2012

Toukokuun lopussa istutin nämä kolme ananasmansikkaa ulos kasvulaatikkoon. Yhdessä niistä ei näy mitään elonmerkkejä, mutta ehkä juuresta vielä joskus nousee uudet lehdet. En laittanut vielä katekangasta tähän maahan, koska odottelen mansikkojen tekevän rönsyjä. Voisin sitten laajentaa ananasmansikkamaata.

3.6.12 ananasmansikat kasvulaatikossaAnanassalviat, kiinansipulit ja munakoisot ovat mielestäni hyvän kokoisia pikkutaimia. Istutin ananassalviat ja kiinansipulit uuteen kasvupenkkiin kasvimaalle ja munakoisot kasvihuoneeseen.
Ananassalvia (Salvia elegans ’Scarlet Pineapple’)Taimikoko: S
Aurinko
Valontarve
Korkeus
40-80 cm
kukkimisajankohta
heinä-elo

istutusetäisyys
50 cm

Tuoksuva
Tuoksuva


ananassalvian taimipakkaus

Monivuotisen kiinansipulin (Allium tuberosum)
 litteät lehdet maistuvat miedosti valkosipulilta.
Taimikoko: S
Aurinko
Valontarve
Korkeus
30 cm
kukkimisajankohta
heinä-syys

istutusetäisyys
30 cm

Symbolien selitykset 


5.6.2012
Kiinansipulit ovat lähteneet hitaasti kasvamaan. Kestää ehkä jonkin aikaa, kun ne ensin juurtuvat.Munakoiso Mini Pear 5 kpl
 Munakoiso (Solanum melongena ’Mini Pear’)
Taimikoko: SAurinko
Valontarve
Korkeus
60-80 cm


istutusetäisyys
1 m

Symbolien selitykset 

5.6.2012

Munakoisot istutin kasvihuoneeseen, koska ne pitävät lämmöstä. Jaa-a , nyt huomasin, että ne pitäisi istuttaa metrin välein. Voinhan muuttaa osaa kasvamaan johonkin muualle, jos tulee ahdasta ;)

munakoiso Mini Pear


12 kommenttia:

 1. No ohhoh, jopas on kyllä pieniä taimia! Pihakutsujen kautta oisit saanut 5 kertaa isommat lakat ja mesimarjat, höh ku oisin tienny, niin oisin kaupannu sulle ;D

  VastaaPoista
 2. Puutarhuri; Lähetätkö postitse niitä pihakutsujen taimia ? Ajattelin, että jos innostun tekemään omat kasvualtaat mesimarjoille ja lakoille, voisin tilata lisää/ uusia isompia taimia niihin. Mitä ne maksaisi ?

  VastaaPoista
 3. Ne tulis suoraan pihakutsujen varastolta, ja postissa. Molemmat on 9 cm ruukkutaimia, 6 kpl paketissa, hinta lakalla 37,50 ja mesimarjalla 33,90 / paketti. Postikuluja tulee, jos tilaus on alle 200e, suunnilleen se 12e, en ihan tarkkaa summaa osaa sanoa. Mut jos sattuis että siellä joku muukin tilais, toimisit vähän niinkuin emäntänä ja saisit yli 200e niitä tilauksia, tulis ilman toimituskuluja. :) Maksu tapahtuu laskulla, tulis varmaankin siinä paketin mukana. :) Laitappa s-postia jos haluat tietää tarkemmin, niin soitan vaikka sulle.

  VastaaPoista
 4. Oh-hoh, mistä nämä taimet tulivat? Ovat kyllä pieniä, toivoisi että tässä vaiheessa kevättä tulevat taimet olisivat vähän isompia...

  VastaaPoista
 5. Onpas pieniä taimia...

  Pari vuotta sitten tilasin kyseisestä firmasta taimia ja petyin kyllä niihin. Olivat tosi surkean näköisiä, suurin osa taimista kupsahti. Tein niistä kylläkin heti valituksen ja sain muistaakseni niistä rahat takaisin. En taida sieltä enää tilata...

  VastaaPoista
 6. Puutarhuri, kiitos tiedoista. Täytyypä harkita ja kysyä muutamalta tutulta, kiinnostaisko heitä tilata.

  Kuje, tilasin nämä Kodin Kukilta osoitteesta puutarha.com

  Heidi, mulle kans luvattiin hyvittää mädäntyneet stevian alut, mutta se olikin unohtunut. Laitan nyt palautetta näistä mini-malleista, joista ainakin yksi mesimarja on ruskea. Harmi, kun niin tohkeissani odotin saavani ihailla yrityksen kuvissa olleen mesimarja-amppelin näköistä mesimarjapensasta omassa puutarhassa. En jaksa uskoa, että noin pienistä aluista kasvaa kesässä amppelin kokoista puskaa.

  VastaaPoista
 7. Me saimme mummoni kanssa myös ihmetellä mesimarjan ja lakan pienen pieniä taimia, et saapa nähdä. Meidän paketissa lakan taimet oli tooosi pieniä, tosiaan sai tihrustaa oliko niitä siellä. Katsotaan nyt miten ne lähtee kasvuun, jahka saadaan maahan. Goji-marjat oli sentään hyvän näköisiä. Me tilattiin kans puutarha.comista. Toivotaan kaikkien taimille hyvää kasvun alkua!

  VastaaPoista
 8. Laura, mäkin tilasin viime keväänä goji-marjoja samasta paikasta. Ne oli mulla kesän kasvihuoneessa ja syksyllä istutin kasvimaan reunalle. Talvehtivat siis ulkona ja ovat nyt lähteneet uuteen kasvuun.

  VastaaPoista
 9. Tuntisin kyllä itseni petetyksi, jos saisin noin pieniä lakan ja mesimarjan taimia. Kuvan perusteella vois olettaa, että niistä saisi satoa tänä kesänä, mutta noin pienistä taimista ei kyllä saa.

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa Kati, uusi lukija :)

  Saraheinä, laitoin hyvityspyynnön menemään, odottelen vastausta huomenissa :)

  VastaaPoista
 11. Sain pyytämäni hyvityksen pikkuriikkisistä taimista. Niistä kaksi on ruskeita. Kesä näyttää, kasvaako juuresta uutta kasvustoa. Lopputulos on mielestäni aivan hyvä, pitää vain yrittää olla kärsivällinen kasvun suhteen.

  VastaaPoista
 12. Minä en tilaa Kodin Kukista enää myöskään.Joku kevät sieltä tilaamani pistokkaat olivat todella onnettomia...

  VastaaPoista