sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kalassa


Kuvat todisteeksi, että oikein pojat kaloja saivat :) Pari ahventa ja pannullinen silakkoja. Kalastaminen ei ole helppoa rannalta käsin. Yleensä pojat ovat saaneet palata tyhjin käsin, mutta nyt kokeilimme Raippaluodon sillalta kalastusta. Hetken näytti siltä, ettei sieltäkään tule mitään. Viereinen kalastajasetä sääli meitä ja tuli antamaan omia silakoitaan. Hän kun nosteli niitä koko ajan.


Siirryimme vielä n. 10 metriä keskemmälle siltaa, niin siinä alkoi heti kalat syömään. Taitaa olla tietyt virtakohdat, missä kalaparvet uivat. Kaikilla näytti saavit olevan pullollaan kalaa, silakkaa suurimmaksi osin. Ilma oli yllättävänkin lämmin, yleensä raippiksessa on kylmä tuuli. Nyt tarkeni yhdellä takilla.


                                    Tälle sillalle mahtuu kalastajia, oli niitä nytkin ainakin parikymmentä.


Kivellä oli isokoskelo pariskunta sunnuntai-iltaa viettämässä. Lähtivät kiireen vilkkaa uimaan, kun minut huomasivat. Sitten tulikin minulle kiire, lokit hyökkivät vihaisesti pääni yläpuolella. Niillä on varmaan pesiä siinä lähistöllä. 


Näkymät on hienot sillalta...


Yksinäinen kalastaja ulapalla, toivottavasti on 
uimataito kunnossa...


Iskä perkasi kalat kotona. Ja pyöritteli ne korppujauhoissa + suolassa ja paisteli pannussa. 
Ei ole tuoreen ahvenfileen voittanutta.4 kommenttia:

 1. Onpa valtava ahven! Vai näyttääkö se vaan kuvassa isommalta? Nuo "sorsat" näyttäisivät olevan isokoskeloita. =)

  VastaaPoista
 2. Ompas komea appora!
  Ja hienosti olet saanut sillankin kuviin.

  VastaaPoista
 3. Appuran kuva hämää "vähän", sanoinkin että se näyttää melkein hauelta :D Mutta oli se ihan mehevä saalis, painoa en osaa arvioida :) Kiitos lintuvalistuksesta, mä en ole oikein opiskellut niiden nimiä ;) Silta on tosiaan pramea tausta kuville.

  VastaaPoista
 4. Upea kalastus paikka, jaksaa katsella maisemaa vaikka kuinka kauan.. Siimalla pitää varmaan olla mittaa jonkin verran ?
  Hienoja kuvia..

  VastaaPoista