lauantai 21. heinäkuuta 2012

Pihajasmikkeen vieno tuoksu


Pihajasmikepensas kukkii ja tuoksuu aamuauringossa.


Ripirinnan pihajasmike hopeakuusen kanssa. Ainakaan vielä läheisyys ei ole haitannut kumpaakaan osapuolta ;) Tai enpä tiedä, uudestaan kuvia katsoessani huomasin kuusen kasvavan vinossa... Ruusuangervot ovat levinneet tähän siemenistä. Alle ovat jääneet istuttamani pallotuijat, laakakatajat ja muutamat perennat. Pallotuijat aion siirtää pois, ruusuangervot sopivat tähän paremmin. Kaksi koivuakin on lähtenyt siemenistä kasvamaan. Leikkasin eilen niistä runkopuita, oksat pois ja vain latvukseen pyöreähkösti kasvustoa. Saa nähdä mitä, koivut siitä tuumaavat.


Toisella puolella pihajasmiketta kasvavat aidassa istutetut ruusuangervot, nekin kukkivat samaan aikaan.


Ruusuangervot kasvavat Serbiankuusten välissä. Aamuaurinko paistoi niin kirkkaasti, että angervojen vähän viininpunainen sävy ei päässyt oikeuksiinsa. Pitääpä yrittää ottaa uusi kuva pilvisenä päivänä.


Pihajasmikkeen tuoksu on herkkänenäisellekin sopivan mieto. Se ei heti tuoksu, kun tulee ulos. Mutta kun kävelee lähemmäs pensaita, tuoksu huumaa. Meillä ei tarvitse lähiviikkoina käyttää hajuvettä ;)


8 kommenttia:

 1. Pihajasmike ihan hehkuu kukkien paljoutta! Voin ihan kuvitella ihanan tuoksun...

  VastaaPoista
 2. Jasmikkeet on minunkin suosikkeja,ihanat valkoiset kukat ja se tuoksu<3
  Hopeakuusi ja jasmike vieretysten näyttää mukavalta.Istutin just pienehkön hopeakuusen ja sen säätäminen vaatikin tarkkuutta,sen varttamiskohdassa on kiva mutka,jonka huomasin vasta kauempaa yhdestä suunnasta katsoessani.Oisko tuossakin sama juttu?

  VastaaPoista
 3. Ompa ihanat kuvat pihajasmikkeesta:)
  Kiva yhdistelmä ruusuangervon kanssa.

  VastaaPoista
 4. Kiva nähdä kuvia kukkivasta jasmikkeesta. Mulla on ollut tuollainen tuolla pihan perällä jo kahdeksen vuotta. Tänä vuonna teki eka kerran kolme kukkaa! Kirvat iskevät joka vuosi ja on muutenkin kärsineen näköinen. Kuuluu mun puutarhassa samaan menestyssarjaan kuin nuo angervot...

  Satu

  VastaaPoista
 5. Pitääpä yrittää tunkea itsensä hopeakuusen sisälle, jos näkis siellä sen varttamiskohdan. Me ollaan siirretty kuusi tuohon paikkaan, voi olla että olen tukenut sen huonosti silloin. Siirto aiheutti myös sen, että sen hopeat katos muutossa. Nyt on alkanut vähän harmaantua uudestaan.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on ollut joka vuosi mustia kirvoja täynnä pihajasmikkeet, mutta tänä vuonna ei ollut isoissa pensaissa, vain yhdessä pienessä. Kastelin sitä nokkosvedellä ja mäntysuopalioksella. Kirvat hävis aika hyvin niillä. Kirvat ei kyllä ole haitannut kukkimista viime vuosinakaan :) Olen kyllä lannoittanut niitä aika runsaasti keväisin ja syksyisin.

  VastaaPoista
 7. Blogisi on saanut seuraavan "palkinnon" One Lovely Blog Award, Onneksi olkoon! Käy vilkaisemassa... http://satumaistaeloa.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. Onpas siinä runsaasti kauniita kukkia. Sopii todella hyvin paikkaansa samoin kuin nuo angervot :)

  VastaaPoista