tiistai 25. syyskuuta 2012

Aprikoosi saapui kotiin

Nyt minä sain etsimäni Aprikoosipuun, lajike on 
Prunus armeniaca 'Rusoposki' APRIKOOSI (Krasnoshokij) 
Tuotantomaa: Suomi
Menestymisvyöhyke: ei laitettu mitään
Perusrunko: Prunus armeniaca


Taimimyymälän myyjä kertoi, että tontin lämpöisimmällä ja suojaisimmalla paikalla aprikoosipuu voi menestyä ulkonakin. Mutta takuita siihen ei anneta ja sen vuoksi menestymisvyöhyke on jätetty tyhjäksi. Pidän puun ainakin ensi talven varastossa. Jos löydän sille lämpimän kasvupaikan, mietin uskallanko istuttaa sen ulos. Pölytyksestä en huomannut kysyä, mutta luin netistä, että esim. persikkapuu olisi hyvä tälle kaveriksi. Niitä ei nyt ollut alemyynnissä, niin tämän hinnaksi jäi 22,50.Elämää Onnenpähkinässä blogista sain haasteen "10 kuvaa kesään". Siinä kuvataan kodin ikkunasta näkyvä maisema kuukauden välein. Kun 10 kuvaa on otettuna onkin jo uusi kesä. Lopuksi kuvat voi kerätä kollaasiksi, josta sitten näkee oman puutarhan muutokset loppukesästä talven kautta uuteen kesään. Otin tämän kuvan olohuoneen ikkunasta. Aamuaurinko paistelee jo vähän syysväritystä saaneeseen vaahteraan. 

Tuota männynkantoa, jossa on lyhty, olen aikonut lyhentää hieman. Se on vähän hassun näköinen, kun on niin korkealla. Puuladon edessä olevaan kukkapenkkiin tyhjensin kahden tomaattiastian mullat kasvihuoneelta. Tuon loputkin mullat, kun ei enää tule tomaatteja, tähän kukkapenkkiin. Maa tässä oli niin kovaa, kun kesällä istutin  muutaman uuden taimen.


Sunnuntai-illalla taivas oli näin punainen. Aika selvä kuva tuli, vaikka otin sen liikkuvasta autosta.
Taivas on lähes yhtä punainen, kuin kurkkuni :O Pitkittynyt flunssa oli tehnyt poskionteloihin tulehduksen. Nyt vain huilaillaan.13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sinä asuitkin ihan etelä-suomessa, siellä aprikoosipuu menestyy varmasti ulkona. Luin netistä kirjoituksia, joissa oli Espoossa muutaman vuoden kasvaneita isoja aprikoosipuita ja ne tuottivat paljon hedelmiä.

   Poista
 2. Lohjalla, joten vähän on kaukana... Ehkä niitä jossain lähempänäkin olisi, persikkapuita muistan ainakin nähneeni! Olisipa jännittävä saada omaa aprikoosisatoa, ja toki persikkaakin. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea aprikoosipuulle! Ihana löytö :)

  VastaaPoista
 4. Parane pian! Toivottavasti aprikoosi lähtee hyvään kasvuun ja saat vielä satoa!

  VastaaPoista
 5. Aion kopioda sinulta tuon idean laittaa korkeaan puun kantoon lyhty. Pari viikkoa sitten pihalta kaadettiin koivu ja sen kanto jätettiin korkeaksi, joten nyt mies on jo saanut työmääräyksen lyhdyn kiinnittämiseksi sen päälle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan ;) Meidän lyhty on lentänyt myrskyllä monta kertaa maahan, kun sen pidikkeet ovat liian taipuvaisia. Pitäisi varmaan ruuvata se pohjasta kiinni kantoon. Meillä tuo paikka sopi hyvin lyhdylle, kun puutarhan tuossa nurkassa ei ole valoja. Ja se näkyy suoraan oh.n ikkunasta.

   Poista
 6. Onnittelut aprikoosipuun hankinnasta! Tuoreet aprikoosit on ihania, ostan niitä aina, kun näen kaupassa. Paranemisia!

  VastaaPoista
 7. Olisi niin ihanaa,kun olisi talon yhteydessä viherhuone,jossa voisi kasvatella tuollaisia kaikkia ihanuuksia ja hyödyntää sitä sitten myös keväällä taimikasvatuksissa.

  Nyt kuumaa kaakaota ja jotakin tummempaa alkoholia sekaisin taudin taltuttamiseksi.

  VastaaPoista
 8. Oi,kiva uus kokeilu tuo sun puuostos, eikä kyllä jääny pahan hintaiseksi.

  VastaaPoista
 9. Ihana taivas tuossa viimeisessä kuvassa... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut iltaisin erikoisen hienoja auringonlaskuja :)

   Poista
  2. Kasvaako https://fi.wikipedia.org/wiki/Japaninaprikoosi Suomessa ?
   Olis kiva tehdä itse umeboshia
   http://justhungry.com/homemade-umeboshi-japanese-pickled-plums, perillan maku siinä kiehtoo

   Poista