perjantai 28. syyskuuta 2012

kesäkukat syysauringossa

dahlia taitaa tehdä jo kolmansia kukkiatuoksupelargoni on erityisen pirtsakka vieläAurinko paistoi tänään vähän liiankin kirkkaasti kuvien kannalta. Kukkien värit eivät pääse oikeuksiinsa.

maljaköynös ja betonikurpitsatMuratti kiipeilee paalua pitkin. Siinä onkin näpertämistä, kun otan rönsyt alas talveksi.

Kanna ei ole jaksanut enää tehdä uusia kukkia. Pian sekin pääsee talvehtimaan yhdessä alligaattorien kanssa.

Punaluumut alkavat kypsymään. Olen pominut niitä muutaman päivässä. Kyllä niitä pystyy jo syömään, mutta parhaimmillaan ne eivät vielä ole. Tuohon hedelmällisimpään oksaan löytyi köynnöskehikko tueksi. Väitin miehelleni, ettet voi saada haitarimallista köynnöstukea pysymään pystyssä. Mutta tällä kertaa hän oli näppärämpi kuin minä.

Ei postausta ilman päivän sato-kuvaa...

Aika pahalta päärynäpuu näyttää. Saa nähdä, ettei kaadu koko puu seuraavalla myrskyllä. Jäljelle jäänyt runko jäi vähän vinoon ja sopivasta suunnasta tuulen riepoessa voi tämä kohta pettää. Pitäiskähän tehdä jo varasuunnitelma tälle paikalle ? On minulla se aprikoosipuu, mutta tälle paikalle tuulee liikaa, ehkä jokin muu puu... 

Haljennut puu sai isoon haavaansa mehiläisvahaa. Laitan sitä vielä toisen ja kolmannenkin kerran. Minulla oli Plantiksessa kädessäni ensin 15 euron haavanhoitoaine, mutta poikkesin kassan lähellä olevalla löytölaarilla niin sieltä löytyi 5 euron Mehiläisvahapurkki. Aina kannattaa koluta alennuskopat !

Katkennut oksa sai myös suojahatun päähänsä. Jätinköhän nyt turhan pitkän tapin, pitääpä käydä ulkona katsomassa, että valehteleeko kuva ?

dahliaToivotaan aurinkoista syyskuun viimeistä viikonloppua :)

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin ja teillä on paistanut aurinkokin. Tällä viikolla meillä on vain ollut joko sateista tai erittäin pilvistä tai lähes sumuista. En oikein enää muistakaan, että on vielä syyskuu. Tuntunut jo marraskuulta tämä valottomuus.

   Poista
 2. Kadehdin noita kauniita daalioita! Mulla on ollut kerran vain pieniä ja nekin sain hengiltä...Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassin katon alla daaliat näyttävät viihtyvän. Matkin naapuriani, hänellä oli monena kesänä kauniita daalioita monessa ruukussa. Kävin joskus kastelemassa niitä, kun eivät olleet kotosalla. Naapurini kertoi, että daaliat ovat kiitollisia kukkia, kun kestävät olla hetken kuivanakin. Siitä opin, etten kastele niitä liikaa :)

   Poista
 3. Ihanat daaliat sinulla :)
  Onko rypälleesi Zilgaa?

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rypäle on Zilgaa ja Suomessa tuotettu taimi (Blomqvistin Taimisto). Zilgan luvataankin kestävän -38 astetta.
   Istutin joku vuosi sitten Plantiksesta ostamani hollantilaisen tms. vihreän rypäleenkin, mutta se kylmettyi ensimmäisenä talvena.

   Poista
 4. Wau miten kauniita daalioita :)

  SUlla on kivasti eri aikaan kypsyviä luumuja. Itsekin mielelläni herkuttelisin luumuilla,mutta taitaapi vaan olla pakko hyväksyä,että pihaan ei mahdu enää yhtään isompaa puuta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on sini- ja punaluumut. Saas nähdä mihin aikaan kesällä istuttamani keltaluumu alkaa tuottamaan hedelmiä. Siihen menee varmaan vuosi-pari.

   Voiskos jonkun vanhemman puun kaataa ? ;) No, eipä isoja hienoja puita malta kaadella, jos ei aivan pakko ole.

   Poista