lauantai 15. joulukuuta 2012

On hanget korkeat nietokset...


Illat ovat nyt valoisia, kun on paljon lunta ja jouluvalot valaisevat metsän reunaa.


Jaksan ihailla näitä 'pikkumäntyjä' joka talvi. 



Kasvihuone viiniköynnöksineen uinuu lumen suojissa.



Jänis on etsinyt apajia omppupuiden ympärillä. Häh, häh... mokoma jäi nuolemaan näppejään...



Kävin pelastamassa tuijia, katajan ja vuorimäntyjä lumen taakasta. 


Vuorimänty on saanut paksun peiton päälleen.







Tämän tuijan päätä kallisti syksyllä päärynäpuu, joka romahti sen päälle.



Pilarikatajan oksat yrittävät joka talvi levitä lumen painosta. Mistä tuota lunta tuleekin noin paljon aina kerralla.





Meikäläisen jouluvalmistelut eivät ole oikein edenneet. Poskiontelotulehdus, silmätulehdukset...  ja laiskuus ovat vaivanneet tätä  perhettä. Onneksi löysin citarista laktoosittomia joululaatikoita pakasteena. Jos en viitsi valmissoseista pyöräyttää tuoreita laatikoita, ovat ne varalla.  Lahjoja on hankittuna 1/nenä. Ideoita olisi, kun vain viitsisi lähteä kauppaan. Yritän huomenaamulla olla reipas ja suunnata auton nokan kohti Anttilaa.

Lumista viikonloppua ! Nyt olen uhkarohkea ja lupaan, että flunssan parannuttua menen heti hiihtämään.  Tiedän, että kunhan vain pääsen alkuun, pidän hiihtämisestä (pienessä määrin = muutama kilometri kerralla). 


8 kommenttia:

  1. Pääsen blogiisi, mutta uusi postauksesi ei päivity blogilistaani, eikä sivupalkissani olevaan linkkiin, mikähän siinä on... Ihanan luminen puutarha! Puut ja pensaat ovat kyllä kohta hätää kärsimässä jos lumi pakkautuu vielä enemmän oksille :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mistä löytäisi ohjeita blogin muokkauksesta, pitää kokeilla googlettaa. En keksi mitä ruksia pitäisi muuttaa, jotta tekstit taas päivittyisivät muille.

      Poista
  2. Nukkuva puutarha lumen alla on kyllä kaunis !
    Jostain luin vinkin jotta noita katajia ja tuijia voi syksyllä jo sitoa löyhästi yhteen jotta lumi ei niitä riko..
    Mulla sitrus pudotti viime talvena myös melkein kaikki lehtensä, keväällä vaihdoin mullan & ruukun ja kiikutin kasvariin heti kun ilmat soi. Näytti nauttivan siellä olostaan ja kasvatti uudet lehdet ja myös muutaman kukan :)
    Nyt se näyttää taas pudottelvan lehtiään kuistilla, että kevättä odotellessa.
    Paranemisia sinne ja mukavaa joulunodotusta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime talveksi sidoinkin yhden tuijan, kun se taipuili jo kovassa tuulessakin. Nyt en muistanut. Katajaa on vähän hankala sitoa ympäri, kun sen neulaset ovat niin kovia. Ajattelen, jos sen oksat katkeavat rumasti sitomisesta, en tiedä.

      Mun sitruspuuni ei viihtynyt yhtään kasvihuoneella tai sitten vaihdoin liian suuren ruukun siihen. Juurien pitäisi kait päästä hyvin hengittämään ja liian suuressa ruukussa se ei onnistu.

      Poista
  3. Kaunista on ulkona! Valkoisuus tekee ihmeitä. Nyt tuuli jo alkaa auttamaan puita lumen tiputtelussa.

    Jouluruuista ei meillä tykkää oikein lapset enkä minä. (siis niistä perinteisistä). Lapsille teen heidän herkkujaan: lihapullia, pastaa ja pestoa ja ottavat muista ruuista sen mitä haluavat. Itselle teen lisukkeeksi suppilovahvero+munakoiso+smetana paistoista, jonka menee kuin häkä muillekin vieraille (paitsi lapsille). Laatikoita tehdään tai ostetaan minimimäärä, kun myös käydään joulun aikana vieraisilla. Joku muu vieraista paistaa ja tuo kinkun ja vie sen myös pois, sillä sitäkään en syö. Näin sitä sovelletaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo suppilovahvero + munakoiso + smetanapaistos. Viitsisitkö laittaa reseptin vaikka blogiisi ? Sienet ovat meillä nyt kaikkien herkkua. Ensimmäisen kerran tarjosin äsken pojalle sienisalaattia ja se oli kuulemma hyvää, yes !

      Poista
    2. Hei! En oikein tiedä, miten sienipaistokset tehdään oikeaoppisesti. Itse teen näin: Laitan kuivatut suppilot veteen turpoamaan. Pilkon munakoison ja sipulin ja laitan ne voihin/margariiniin/öljyyn paistumaan. Kun munakoisot ovat pehmenneet vähän, heitän sienet mukaan. Kun sienistä irtoava vesi alkaa olla haihtunut, maustan suolalla ja mustapippurilla. Kun kaikki vesi on kadonnut, laitan smetanan sekaan. Sekoitan smetanan, en anna enää paistua/kiehua. Ja heti lämpimänä ruokapöytään. Mikrolämmin menettelee lisukkeena (jos seuraavaksi päiväksi yhtään jää). Tai sitten tuo sama seos piirakkapohjan päälle ja piirakka uuniin ja jos haluaa niin, juustoraastetta päälle. Minusta ei ole vaivalloinen tehdä esim. aattona pöytään, kun samalla siinä muitakin ruokia lämmittää ja vahtii uunin ääressä.

      Poista
    3. Kiitos ohjeesta, kokeilen tehdä sitä. Piirakkakin kuulostaa herkulliselta.

      Poista