lauantai 12. tammikuuta 2013

Huomenta, täälä heräillään !Terveisiä talviunilta !  Tämä 'karhuemo' heräilee näin lumisissa ja utuisissa maisemissa. Olen tässä talven aikana suurimmaksi osaksi laiskotellut, mitä nyt pakolliset arkirutiinit on pitänyt tehdä. Olisko tämä sitä slow-lifea ;) 
Mutta unentarpeen vähentymisen merkkejä on ollut ilmassa jo jonkin aikaa. Hiirenhiljaa mieleeni on alkanut tulla ajatus, josko sittenkin kokeilisi taas taimikasvatusta. Muistellessani viime kevättalven fiiliksiä maissin- ja tomaatin kylvöistä ja kasvusta, saa puutarhaemon kuin luonnostaan heräämään ja jatkamaan.
Talvi on kuitenkin vielä kauneimmillaan, joten antaa kylvöjen vielä odottaa. 
Yksi talviharrastukseni on aina ollut hiihto, vaihtelevalla innostuksella. Nyt on kesäcroksit potkittu jalasta ja vedetty monot tilalle ensimmäisen kerran. Huomenissa olisi suunnitteilla uusintaretki ladulle. Ladut ovat nyt kuulemma talven parhaassa kunnossa, joten yritän jatkaa siellä tätä verkkaista heräämistä uuteen vuoteen ja kevääseen.


7 kommenttia:

 1. Eilen alkoi kasvihammasta kolottaa niin paljon, että täytyi tilata siemeniä :). Tilasin ketokasveja ja maitokelloa ja lehtoängelmää: Ihan meinaan jo innostua, kun mietin mihin laitan tuota ängelmää kasvamaan ja millaisen niityn luon omenapuun viereen. Minulla on sukset mökillä. Tänä talvena täytyy ehtiä ainakin kerran hiihtelemään järven jäälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaniitty omenapuun vieressä kuulostaa hienolta idealta. Pölyttäjät löytävät ainakin perille.
   Suosittelen hiihtoretkeä, on se niin virkistävää näin keskellä talvea :)

   Poista
 2. Hauskaa, että heräilet näin pikkuhiljaa!

  VastaaPoista
 3. No jo on aikakin..;0) mitä maissilajiketta aiot kasvattaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ootko jo ehtinyt odotella ? Viime vuonna maissi oli öö-ö... Sokerimaissia, täytyy tarkistaa lajike, koska laitan samaa hyvän sadon innoittamana :)

   Poista
 4. Minä en edes muista milloin olen hiihtänyt viimeksi,veikkaanpa,että siitä on liki 25 vuotta aikaa. Monesti olen kyllä miettinyt,että olisi kiva kokeilla,mutta sitten taas toisaalta tulee tuon koiran kanssa lenkkeiltyä senverran,että mahtaiskohan sitä enää ladulle jaksaa lähteä,kun ei sinne oikein voi koiraakaan mukaan ottaa.

  Ei muutakuin tomaatteja sun muita herkkuja kasvattelemaan. Eiköhän se into siitä kevään myötä taas kohene :)

  VastaaPoista