perjantai 8. helmikuuta 2013

Marjat ja hedelmät puskistaViimeistä koostetta pukkaa... Vielä klikkailin marjojen ja hedelmien kuvat, suoraan puista ja pensaista otettuina, koosteeksi. Aika koostemaratooni tästä tulikin.

1. kuukausimansikka 2. pensasmustikka 3. vadelma 4. saskatoon
5. mustaviinimarja (Öjebyn) 6. punainenviinimarja 7. karhunvadelma 8. karviainen (Lepaan punainen)
8. karviainen (Hinnonmäen keltainen) 9. marja-aronia 10. viinirypäle (Zilga) 11. siniluumu (Sinikka)
12. omena (Lobo??) 13. päärynä (Aunen p.) 14. omena (Samo) 15. punaluumu (Kuokkalan yl.)

My Life blogissa tuli puheeksi se kuinka toisilla on intohimona kukat ja toisilla taas hyötykasvit. Itse olen miettinyt, että mistä tämä oma innostukseni hyötykasveihin on peräisin. Luulenpa, että tämä on opittu elämäntapa lapsuudenkodista ja maalta yleensäkin. Vanhempani ja melkein kaikki sukulaisetkin viljelivät omiksi tarpeiksi juurekset, vihannekset, marjat yms. Kukkiakin äidin puutarhassa oli, mutta suurempi pinta-ala oli hyötykasveilla. Kesäviljelyksien hoitoa kun olen seurannut pienestä pitäen, tulee tämä harrastus kuin luonnostaan sydämen sopukoista <3 Siinä on jotain taikaa ja suuria tunteita herättävää, kun onnistuu itse kasvattamaan syötävää. 


7 kommenttia:

 1. Meillä lapsuudenkodissa oli aina hyötypuutarha ja kasvihuonekkin joitakin vuosia sekä isän tekemä kasvulava ulkorakennuksen seinustalla.

  Samoin nyt meillä on kukkapuutarha ja hyötykasvipuutarha sekä kasvihuone. Mielestäni puutarha on kodiks kun siellä on myös kasvimaa ja marjapensaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodikkuuden tavoittelu sopii omaankin puutarhaan ja sisustukseen myös.

   Poista
 2. Omalla kohdallani olen ajatellut tuon kukkainnostuksen johtuvan kyltymättömästä kauneuden kaipuustani. Haluaisin, että ympärilläni on siistiä ja kaunista. Haaveilen taloomme remonttia, puutarhassa tykkään ihastella kukkasia, pidän kauniista vaatteista (vaikka kotona kävelen yöpaidassa tai aamutakissa), ostin viikonlopuksi pari kaunista kuvalehteä, joitten parissa vierähtää muutama tuntia katsellen kauniita kukkia ja koteja.

  Mukavaa viikonloppua, Eija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs lehtiä nyt ostit ? Samoin sulle, hyvät viikonloput ! Mä aion lähteä nyt kiertelemään vaateliikkeitä. Jos löytäisi vielä loppualesta jotain uutta piristämään vähän nuutunutta oloa.

   Poista
 3. Oi ihania hedelmiä aivan vesi herahti kielelle,olet taitava puutarhuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että tekee mieli marjoa tai hedelmiä noita kuvia katsellessa. Pitääpä ottaa omppuhilloa sulamaan.

   Poista
 4. Nami nami,kunpa saisikin tuoreita mansikoita ja vadelmia :p

  VastaaPoista