tiistai 4. marraskuuta 2014

Vaaleanpunaiset kukat -kooste


Nyt on niin ankeeta aikaa, ettei uusia juttuja saa kirjoiteltua. Sateiset päivät ovat pimeitä, olo kuin jyrän alle jäänyt ja loputkin mehut tipotiessään
Ja muutenkin tähän aikaan vuodesta, jos koskaan, kaipaan väriä elämään. Joten keksinpä poimia vanhoista postauksista kukkasten kuvia. Nämä hempeät pinkit kukat ovat kesältä 2012. 

vasemmalta ylhäältä oikealle:

1. kesämalvikki 2. ruusuangervo 3. lillipop pink  4. rusopajuangervo
5. dahlia 6. kattomehitähti 7. pioni 8. rinneangervo
9. jaloangervo 10. särkynyt sydän 11. nukkeruusu  12. pikkusydän
13. vuorenkilpi 14. pioni 15. sammalleimu 16. kaunopunahattu 


Kaksi viikkoa meni tosiaan täysin makoillessa flunssan kourissa, kolmas viikkokin vielä toipuessa. En kyllä ymmärrä miten tavallinen flunssa voi viedä niin täysin kaikki voimat. Vaikkakin reilun vuoden flunssien yhteydessä käyttämäni astmalääkkeet helpottavat jonkin verran kröhimistä. Mutta siltikin olen aina aivan kanttuvei. Osasyynä voi olla reumaattiset vaivat, lisätutkimuksiin pitäisi hakeutua, kun vain jaksaisi. Nyt taas päätin, että kun tästä selvitään, aloitan kunnonkohennuskuurin tosissaan. Ja syömisiin täytyisi kiinnittää vielä enemmän huomiota. Heikkouteni on karkkien mässäily ja kaiken muunkin makean sekä iltasyöpöttely. Lopetin jo flunssan aikana karkkien syömisen, positiivisen muutoksen huomasi heti kropassa. Tumma suklaa saa nyt riittää, kun makeanhimo iskee.
9 kommenttia:

 1. Ihastuttava väripläjäys. Kiva kun nimesit kasvit, haluan tuota kesämalvikkia, olen nähnyt sen sukulaisia, mutta en tiennyt nimeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitukseni oli kerätä malvikin siemenet syksyllä talteen, mutta kukka on vieläkin tarassilla. Siemenet ovat onneksi suurimmaksi osaksi tallella, joten saan ne parin kuukauden sisällä laitettua uusiin multiin.

   Poista
 2. Komea kollaasi! Hyvät löydöt teit. Minä kävin Stockalla ja ostin neljä sisustus- ja puutarhalehteä. Niiden parissa vierähti muutama tunti mukavasti!

  VastaaPoista
 3. Ai että kiva postaus, pinkit kukat niin ihania! Kiva nähdä mitä toisilla on kasvamassa, voi alkaa iteki haaveileen mitä tahtoo istuttaa pihalleen.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin parasta aikaa haaveilulle ja suunnittelulle. Kiva, jos sait vinkkejä :)

   Poista
 4. Ihanat kukkijat! Liika sokeri todellakin tuntuu elimistössä. Minulla on sama paha tapa; karkin tai oikeastaan suklaan mässäily=[

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toisaalta hyvä, kun pystyn syömään vain laktoosittomia suklaita niin jäljelle jää vain tummat suklaat.

   Poista
 5. Olipa flunssa, onneksi jo hellittää! Ihania kesän kukkijoita olet kuvannut! Ihanat värit!! Makeanhimo on aika petollinen, kierre alkaa kun ensimmäisen namun suuhun laittaa. Olen yrittänyt myös vakavasti irtautua makeista herkuista, oikeastaan en kovasti enää suklaata syö mutta lakut ja salmiakki! Voi pojat! Kuivattu melooni on kyllä hyvin korvannut karkin ja mukamas terveellisempää sokerihunnussa Punnitse ja Säästästä, itsepetosta se vain on, käsi käy kupilla aika tiheään ja sitten tulee ähky kun kuivat hedelmät massussa alkaa turpoamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut nyt pari viikkoa erilaisia tuoreita hedelmiä; kiiviä, mangoa, avokadoa, ananasta yms. Paloittelen niitä lautaselle ja napsin tv.n ääressä. Terveellistä mässäilyä eikä tule ähkyä ;)

   Poista