keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Vesimelonin kylvöpuuhissa 10.4.


Tällä kertaa tein seuraavanlaisen gogtailin vesimeloni Sugar Babyn siemenille:


Ensin laitoin ruukun pohjalle 2/3-osaa lannoitettua multaa. Kaupassa ei ollut vielä  puutarhamultaa, joten ostin kukkamultaa. Sen joukkoon sekoitin ripauksen Perlitea.


2 vesimelonin siementä/ ruukku.


Siemenet peitin kylvömullalla eli sitä tuli 1/3-osa ruukusta. Tälläinen ohje oli siemenpussin takana.
Päätin kokeilla kaikki mahdolliset niksit, koska viime vuonna ei vesimelonin idätys onnistunut.


Sitten vielä pieni kerros Vermiculitea pinnalle.

Plantiksen turveruukut ovat jollain tapaa erilaisia kuin aikaisemmin ostamani. P.n ruukut eivät kostu läpiasti samalla tavalla kuin tuo yksi vanhempi ruukku (joka on ihan tumma). P.n ruukuista en ole osannut päätellä olenko kastellut multaa tarpeeksi. Mutta noista toisista näkee, että kosteutta on ehkä liikaakin.


Eikä muuta kuin Saunan lämpöön itämään. Vesimelonin siemenet tarvitsevat n. 28 astetta lämpöä itääkseen. Tätä en ole tiennyt aikaisemmin. Luultavasti sen vuoksi siemenet eivät viime vuonna itäneetkään. 
Nyt meillä on ollut saunan ja pesuhuoneen laattia ihanan lämmin. Onneksi siippani ymmärtää tämän kasvihöppänyyden ja antaa kerrankin laattialämmityksen olla sillä tasolla, mitä se minun mielestäni voisi olla aina.
 Ja jippii !! Ainakin 3 siementä on itänyt viikon aikana. Nämä ruukut toin nyt 17.4. olohuoneeseen valoisalle ikkunalle. Ja vielä suurempi JIPPii !! Tällä viikolla lumet ovat sulaneet melkein kaikki ! Eilen kävin rapsuttelemassa mansikkapenkkiä. Mietin pitäisiköhän rönsyt leikata pois ? Harava tarttuu niihin enkä saanut ruskeita lehtiä pois muutakuin käsin repimällä. Ihanaa, kun pääsee aloittelemaan kevätpuuhia. Suunnitelmia on jo vaikka minkälaisia...


13 kommenttia:

 1. Meillä on samankokoiset vesimelonin alut! Mulla on jo isot hunajamelonin taimet, mutten erota niitten taimia koristekurpitsoista. Ovat ihan samannäköisiä. Koulin molempien taimet aikanaan yhtä aikaa ja en viitsinyt laittaa nimilappuja, kun luotin muistiini. Ei kannattaisi..Vesimelonit itivät nopeasti. Pojan ikkunalauta on niin aurinkoinen ja välillä jopa paahteinen, että siinä itää kaikki.

  Jippii täälläkin! On varattu kasvihuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen huomannut saman, ettei kannattaisi luottaa muistiin. Varsinkin, jos on paljon taimia. Itsellä ei ole nyt kuin maissit ja vesimelonit. Päätin ostaa tänä keväänä tomaatit ja muut.
   Taidat kuule olla niin hyvä puutarhuri, että saat heti kaikki itämään ja kasvamaan ! Ei se nyt vain lämpöisestä ikkunalaudasta ole kiinni ;)
   Hienoa, minkäslaisen kasvihuoneen varasit ?

   Poista
 2. Jippii vesimeloneille ! Hienoa että onnistui, näit paljon vaivaakin. Tuo lumettoman maan näkeminen on vaan niin upeeta ja ihanaa.

  VastaaPoista
 3. Onnea onnistuneesta idätyksestä! Kasvatatko meloonit kasvihuoneessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan osan melooneista kasvihuoneelle ja osalle etsin lämpimän suojaisen paikan ulkoa. Edellisvuonna meillä oli meloniruukku kasvarin edessä ja siihen tuli jopa 3 melonia. Kasvarissa täytyy itse hoitaa pölytys ellei siellä lentele muita pölyttäjiä :)

   Poista
 4. Hienot idut ja lumeton piha! Täydellistä!

  VastaaPoista
 5. Täällä ilmoittautuu uusi lukijasi :)
  Ilo oli löytää sinunlaisesi viherpeukalon luokse. Oma viherpeukalo on vielä aikalailla keskellä kämmentä, mutta intoa ja halua oppia on roppa kaupalla. Maamolassa on myös lumet sulaneet hyvää vauhtia ja pihahommat kutsuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi ! Ei minunkaan viherpeukalo vielä ole oikealla paikalla, mutta kiinnostusta ja yritystä on kovasti ;) Nämä blogit ovat tosi hyviä paikkoja vaihdella puutarhakokemuksia, vinkkejä ja tietoja.

   Poista
 6. Jippii! Onnittelut vesimelonin onnistumisesta, vaikuttaa vaikealta tapaukselta. Aina kannattaa yrittää. Laitatko melonit kasvihuoneeseen kasvamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melonit on ollut vähän oikukkaita ainakin mulle ;) Laitan osan meloneista kasvihuoneeseen ja osan ulos ruukkuihin.

   Poista
 7. Mä olen luopunut jo toivosta melonien suhteen. San ne kyllä itämään,mutta satoa en kyllä ole saanut aikaiseksi,vaikka ne ovat jopa kukkineetkin. Toivottavasti sinulla natsaa paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yritetään nyt taas, pian nährään kuinka käy.

   Poista
 8. Hienoa, kyllä sitä on varmasti superiloinen, kun onnistuu jossain, missä ennen ei onnistunut! Aivan mahtavaa kyllä tää lumin sulaminen. En ole vielä edes kaikkia paikkoja käynyt tutkimassa mitä lumen alta on paljastunut.

  VastaaPoista