sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Hedelmäpuut kukkivat; luumut, päärynä, omenat


Tämäkin viikonloppu on mennyt täysin puutarhassa pyöriessä. Ilmat ovat olleet vielä lämpimiä, muttei enää niin helteisiä kuin viime viikolla. Sadetta ei ole vieläkään tullut. Kuuroja on lupailtu, mutta täällä on raikas merituuli puhaltanut pilvet pois. 


Huomasin tänään, että koristeomenapuukin  kukkii.  Sen kukat ovat melkein saman värisiä kuin lehdet.
Aurinko paistelee niin kirkkaasti, ettei kamerallani tahdo saada hyviä kuvia puista.
Koristeomenapuita kasvaa 2 kpl vuorimäntyjä kavereinaan.

Punaluumun kukkia
Kuokkalan yl. Punaluumu alkoi myös kukkimaan.

Siniluumu jatkaa kukkimistaan.

Aunen Päärynä ei ole moksiskaan, vaikka puu halkesi viime syksynä.
Kukkia riittää tänäkin keväänä, ehkä edellisiä vielä enemmänkin.
Päärynän kukkia 

Valkoinen puutarha; päärynäpuun taustalla luumu ja omenapuu.
 


miljoona, miljoona, miljoona päärynäpuun kukkaa...

 
Illalla ottamani kuvat ovat nyt vähän sameita, olikohan kamerani asetukset ihan kohdillaan... Omenapuu Samon vuoro...
Omenapuun kukkia


Toukokuun viimeinen viikko on aluillaan ja nyt olen saanut ns. kevättyöt puutarhassa aika hyvin tehtyä. Kertoilen tarkemmin ensiviikon aikana, mitä kaikkea olen kuopsuttanut. Nyt voin pikkuhiljaa siirtyä kesäkukkamaailman puoleen. Muutaman kesäkukan olen jo ostanut, mm. punaisen dahlian ja jalopelargonian samalla, kun haimme tänään lisää 8 säkkiä multaa ja kuorikatetta. Ja ostin vaalean viinirypäleenkin 'Vitis Himrod'. Istutan sen kasvihuoneen uuteen osaan. Ensi viikolla shoppailen lisää kesäkukkia.


20 kommenttia:

 1. En osaa edes kuvitella millainen ihanuus puutarhasi on nyt kun nuo kaikki puut ovat kukassa!! Ja tuoksu on varmasti huumaava! Miten maltat nukkuakaan!! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tunnustaa, että illalla viimeksi ja aamulla ensimmäiseksi tulee itsekin ihailtua kukkamerta :) Kukat eivät kovin paljoa tuoksu tai sitten hajuaistini on heikentynyt ;)

   Poista
 2. Vau...<3 Kai sä oot vieny jonku retkipatjan ja lämpöisen peiton hedelmätarhaasi ja nukut siellä valkoisten kukkien ihanuudessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea Tiina ! Olen pyörinyt mehiläisten joukossa ympäri ämpäri puutarhaa. Riippukeinu onkin vielä jossain vai menikös se rikki viime kesänä hmm...

   Poista
 3. Kesä on kirinyt siellä edelle, täällä omenapuut eivät ihan vielä kuki. Tuosta kukkapaljoudesta päätellen hyvä sato on odotettavissa syksyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälä on kuukaudessa tapahtunut niin paljon. Kaikki on kasvanut silmissä joka päivä. Kunhan olisi pölyttäjiä tarpeeksi niin syksyllä saisi hilloa pakastimen täydeltä.

   Poista
 4. Voi mahotonta! Aivan mahtavia nuo puut!
  Minäki saan vähän nauttia kukkaloistosta, kerrankin minunki puissa on paljon nuppuja! Päärynät tosin on vielä pieniä, mutta eiköhän nekin siitä kasva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nopeaa päärynät kasvavat, kunhan pääsevät vauhtiin. Nautitaan kukista :)

   Poista
 5. Niin kaunista..luonto taitaa olla nyt kauneimmillaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, keväinen luonto on niin kaunis ja herkkä valkoisine kukkineen.

   Poista
 6. Ihana kukkameri teidän pihalla! Meillä kukkii nyt tuomi ja pilvikirsikka availee ensimmäisiään.

  VastaaPoista
 7. Oi, miten mahtavat kukkapaljoudet luumuissa. Kaunista ja varmasti on tulossa myös hyvä sato.

  VastaaPoista
 8. Voi mahdoton miten hurrrrrrjasti kukkia!! Ihan mieletön kukinta tuossa sun päärynässä! Nyt kun pölytys onnistuu niin sä hukut omppuihin ja luumuihin ja päärynöihin ja ja ja... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä kukka poikineen. Saas nähdä pitääkö ruveta harventamaan raakileita. Se oliskin unelmien täyttymys, jos meidän huusholli hukkuisi hedelmävuoreen. Saisi kerrankin tarpeeksi mehuja, hilloja ja vaikka joulumarmeladit :D

   Poista
 9. Upeannäköistä. Meillä ei kuki oikein mitkään puut. Luumut ovat liian nuoria ja kirsikkapuut eivät ole oikein onnistunutta lajiketta. Jostain syystä kukkivat vain latvasta ja kaikki alaoksat ovat kuivuneet. Kirveelle töitä... Aion ostaa uudet kirsikkapuut. Päärynäpuu paleltui pari talvea sitten ja on nyt ihan pieni. Kirvatkin iskevät siihen joka kevät. Omenilla on puolestaan välivuosi viime syksyn satorunsauden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin vanhempi kirsikka on puolikuollut. Ajattelinkin tehdä siitä postauksen "älä tee näin, kuten minä tein" eli leikkasin sitä alkuvuosina liian myöhään keväällä. Kirsikkoja ei saisi paljoa leikellä. Jännää, että kirvat ovat päärynäpuussa. Meillä ei ole siihen menneet koskaan vaikka viereisissä luumuissa kyllä viihtyvät.

   Poista
 10. Heippa pitkästä aikaa Eija :) Tänä vuonna on minun mielestäni poikkeuksellisen upeaa hedelmäpuiden kukintaa jokapuolella. Toivottavasti sato on myös sitten kukinnan veroinen.

  Ihanaa,kun säät ovat suosineet puutarhassa möyrimistä. Toivottavasti tämä kesä jatkuisi hieman vähemmän harmaana kuin edellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa vaan ! Tuntui ihan oudolta, kun sua ei 'näkynyt linjoilla' hetkeen aikaan, paitsi omissa reissupostauksissa. Näin sitä kaipaa blogiystäviäkin :)

   Poista