lauantai 11. toukokuuta 2013

Karhunvatun siirto ja myyrien tuhotyöt


Luulin karhunvadelmapensaan siirtämisen olevan isokin urakka. Mutta sehän nousi maasta melkein itsekseen. Ihmeen pieni juuristo isolla pensaalla. Kun laitoin lapion yksittäisten versojen viereen, nehän kaatuilivat heti. Ihmettelin, eikö niillä ole juuria ollenkaan. 


Hoksasin, että joku on käynyt syömässä juuret alhaaltapäin. En ole aikaisemmin törmännyt myyrien tuhoihin, kerta se on ensimmäinenkin. Ja toivottavasti enempää tuttavuutta ei tule !  Pelottavan tuntuista, kun joku voi käydä salaa maan alla syömässä mun kasvini juuret. EI niin saa tehdä !!


Juuret on syöty kokonaan ja varsi ylempää melkein poikki.
Ison pensaan juuristo ei ollut tämän suurempi. Istutin karhunvatun nyt rajalle ja lupasin naapurille, että he saavat syödä marjat omalta puoleltaan. Saas nähdä tuleeko meille enää marjoja, kun olemme pensaan pohjoispuolella. Siinä tapauksessa kurkottelen vähän etelänpuolelle ;) Pääasia, että sain pensaan pois varjostamasta kasvihuonetta.Samat tuholaiset ovat olleet asialla gojimarjankin juuristossa. Siellä oli iso onkalo ja juuria oli syöty poikki. Onneksi ei kuitenkaan kaikkia juuria. Toivottavasti myyrä päätyi naapurin kissan suuhun, kun se näkyi vaanivan jotain eilen illalla kasvimaalla.


Ei auttanut valkosipulitkaan gojien vieressä, eikös myyrien pitäisi karttaa niitä vai muistanko väärin ? Nyt gojissa näkyy pieniä heräämisen merkkejä. Maa oli vielä jäässä, kun kaivoin karhunvatuille uutta kuoppaa. Ihmettelin mitä kovaa ja kiiltävää maassa on ?? Siellähän oli vielä jäätä 20 cm syvällä, pinta on vasta sulanut.

Puutarhassa on nyt niin paljon tekemistä, ettei aamuisin tahdo tietää mistä aloittaisi. Mielekkäintä on tehdä sitä sun tätä, mitä kulloinkin huvittaa ja jaksaa. Postailen taas tekemisiäni, kun selkä tai kädet vaativat lepoa.

ONKO TEILLÄ KOKEMUKSIA MYYRÄN KARKOTTIMISTA ?
Luin tänään aurinkokennolla toimivasta karkottimesta, josta lähtee jotain äänisignaaleja. Onkohan sellaisesta tai muista karkottimista hyötyä ? Miten olette torjuneet myyriä ?


14 kommenttia:

 1. Olipa ikävä yllätys. Onneksi huomasit nyt, niin saat ehkä jotain pelastettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jos en olisi kaivellu maata, en olisi huomannut mitään. Kaivoin käytävät rikki niin pitkälle, kun ne menivät.

   Poista
 2. Toivottavasti se kissa vie mokoman myyrän. Puutarhassa on tosiaan nyt niin paljon tekemistä, ettei tiedä mistä aloittaisi. Ihan hyvä ratkaisu tuo, että tekee sitä mikä huvitta ja mitä jaksaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä olen tehnyt yhden projektin alusta loppuun, mutta nyt on huvittanut hyppiä paikasta toiseen. Puutarha on kyllä ollut kuin pommin jäljiltä pari viikkoa.

   Poista
 3. Voi mitä salakavalia soluttautujia,tosi härskiä toimintaa!!Minäkin otan ihan rennosti,vaikka työtä on niin paljon,että välillä hirvittää.Mutta turhaan niistä alkaa paineita ottaan,mitä ei ehdi tänä kesänä,tehdään sitten ensi kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Ja tämähän on just sitä, mistä olemme unolmoineet koko pitkän talven. Naatitaan :)

   Poista
 4. Myyrät ovat salakavalia. Kerran ihmettelin kun yksi omenapuu ei alkanut lainkaan osoittaa elonmerkkejä, tartuin siihen ja käteeni jäi pelkkä runko, myyrät olivat kalunneet kaikki juuret. Onneksi kissa pitää niitä kurissa, ovat selvästi vähentyneet, mutteivät suinkaan kadonneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän naapureilla on kissoja. Tässä pyörii 4 tai 5 kissaa säännöllisesti. Sitä minäkin pelkään, että hedelmäpuut alkavat maistumaan myyrille.

   Poista
 5. Toivottavasti moisia tuholaisia ei meille eksy ja jospa teilläkin vieraillut myyrä on jo kissan ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kissan vatsa on täynnä :)

   Poista
 6. Tuo on kyllä niin ikävä tunne, samaa mieltä kanssasi että ei niin saa tehdä. Täälläkin olivat myyrät myllänneet, manailin sitä työkaverille, joka sanoi että he pyydystivät talonsa ekana vuotena noin sata myyrää ! Eivät ole sen jälkeen palanneet, ja hänen mukaansa siihen oli tuon edellämainitun lisäksi syynä pihalla oleva koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huhhuh 100 myyrää ! Millähän he pyydystivät niitä ? Pitääpä katsoa kaupasta, onko myyränloukkuja olemassa. Mutta saa siinä hetken pyydystellä, jos 100 myyrää möyryää tontilla.

   Poista
 7. Olen kuullut, että koirankarvat myyrän tekemiin käytäviin auttaisi karkottamisessa. En tiedä tosiaan pitääkö paikkaansa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä ! Täytyy käydä harjaamassa naapurin koiraa ;)

   Poista