lauantai 18. toukokuuta 2013

Kevään ja samalla hellepäivien ensikukkijat

Meillä tosiaankin nyt vasta kukkivat ensimmäiset narsissit ja krookukset.
Tuntuu hassulta, kun samalla on kesän kuumimpia hellepäiviä. Ulkona oli jo liiankin kuuma puutarhatöille. Auringossa, kun hetken oli, hiki tippui otsalta. Kasvihuoneessa ei ole pystynyt olemaan päiväsaikaan tälläviikolla, siellä on niin kuuma. Huomenna täytyy laittaa kasvimaa kuntoon, koska maissienkin lehdet ovat alkaneet kellastua kasvihuoneen kuumuudessa.


KrookuksiaVuorenkilpi


Meillä kasvaa kaksi rungollista rusokirsikkapuuta 'Prunus Sargentii'. Olen antanut niissäkin olla verkot rungon ympärillä, ettei rusakot pääse järsimään. Omaa silmääni verkot eivät häiritse, toivottavasti ei kovin paljoa muidenkaan.


Tämän päivän aikana puhkesi Rusokirsikkaan miljoona kukkaa.
Kun hain aaumulehden, puussa oli vasta muutama auennut kukka. Illalla näytti tältä. Ensimmäisen kerran rusokirsikassa on näin paljon kukkia ja lehdet yhtäaikaa. Yleensähän kukat tulevat ensin ja lehdet vasta niiden jälkeen.

Rusokirsikka on suosikkini koristepuista meidän tontilla. Sen kukat ovat niin kauniita ja myöhemmin lehtien punertava sävy. 

Nyt voikin toivottaa lyhyehkön kevään jälkeen; Kesäisen helteistä sunnuntaita !

11 kommenttia:

 1. Kauniisti kukkii kirsikkasi! Verkon on melkein pakko antaa olla jos aikoo säästyä pupujen tuhoilta:) Meidän omenapuut säästyivät tänä vuonna tuhoilta...ihme! Minullakin kukkii vasta narsissit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän puput ovat niin rohkeita, etteivät välitä vaikka pyörällä ajoin ohi 2 metrin päästä. Oli syömässä nurmikolla rusokirsikkapuiden juurella pari päivää sitten.

   Poista
 2. Kaunis kukinta kirsikkapuussa. Meillä ei kuki vielä mikään puu. Krokukset lopettivat kukinnan jo aikaa sitten, tetet myös. Pari norminarsissia kukkii ja tulppaanit. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin niin hurjan paljon kevät edellä (tai kesäkö nyt jo on..)

   Poista
 3. Upea tuo kirsikka!! Meilläkin vielä odotellaan puita kukkimaan, jos eivät nyt parina viime päivänä ole sitä aloittaneet kun emme ole Torpalla... tietenkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinta ilahduttaa joka kevät yhtä paljon.

   Poista
 4. Ihana kirsikan kukinta! Täälläkin kukkivat vasta keväiset sipulikukat ja kohta kevätvuohenjuuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia riittääkin tänä keväänä. Taidamme olla samoilla vyöhykkeillä.

   Poista
 5. Upea kirsikkapuu. Näitä blogeja lueskellessa kirjaan samalla hyviä kasvi-ideoita. Näin keväisin niitä tuppaa tulemaan sivu toisensa jälkeen. Meidän kirsikka paleltui vuosia sitten, eikä uutta ole hankittu. Nyt taidan laittaa taas harkintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan rusokirsikkapuun hankintaa. Tarkempi lajike on Prunus Sargentii. Nämä puut ovat selviytyneet hyvin täälä III vyöhykkeellä. Tuohon paikkaan tuulee pohjoistuulikin täysillä, muttei onneksi ole haitannut mitenkään.

   Poista
 6. Sinulla kukkiikin sitten kaikki yhtäaikaa. Upean kaunis kirsikkapuu!

  VastaaPoista