tiistai 14. toukokuuta 2013

Taimikuulumisia


Talvettamani ananassalvia on kasvanut olohuoneessa isoksi. Tällä viikolla vein sen kasvihuoneeseen. Söin yhtenä päivänä yhden lehden sellaisenaan ja muutaman lehden pilkoin ananaspalojen joukkoon salaattiin. En tiedä tuliko tästä vai mistä, mutta vatsani koki puhdistuskuurin runsaan ilman kera. Ehkä söin liikaa kerralla. Täytyy ensikerralla kokeilla syödä vain yhden lehden ja tosi hienoksi hakattuna. Vielä ei tee mieli kokeilla.


Vesimelonit ovat kasvaneet tähän asti myös olohuoneen ikkunalla. Eilen ne muuttivat kasvihuoneelle. Ilmat ovat olleet täälä tosi lämpimiä parin päivän ajan, joten uskalsin siirtää taimet kasvihuoneeseen.

Vesimeloni

Maisseja
Maissit muuttivat kasvihuoneelle pari päivää sitten. Kun ilmat lämpenevät vielä enemmän, istutan maissit ulos.

Verigreipitkin ovat vähän kasvaneet.

Ostin Bellis Gardenista valmiit luomuyrtit; timjamin, oreganon, persiljan ja tillin.

Kiivikin pääsi vihdoinkin varaston hämärästä aurinkoiselle terassille.
Toivottavasti lehdet eivät liikaa säikähdä yhtäkkistä valomäärää. Laitoin kiivin nurkkaan, jossa se on osan päivää varjossa.

Toukokuun päivät menevät niin nopeasti, ettei perässä meinaa pysyä. Päivällä tulin juomaan "päiväkahvia" ja hups, kello oli jo 17.00. Mihin 2 tuntia katosi ? Illalla kävin hakemassa peräkärryllisen tavaraa; aitapaaluja, mustaa multaa 3 pss, kuorikatetta 5 pss, turveharkkoja 5 pss, rodomultaa 5 pss ja hevonkakkakompostia 3 pss. Pian kerron kuvien kera, mitä olen viime päivät kaivanut ja kärrännyt puutarhassa...

7 kommenttia:

 1. Pitäisiköhän minunkin siirtää kiwi jo ulos. Olen pitänyt sitä toistaiseksi kasvihuoneessa. Eilen raahasin kasvarista ulos daaliat. Maissi on vielä siellä. Tomaatit ja pavut vein ulos jo viikko sitten. Vähän kärsivät äkillisestä kaatosateesta, mutta kaipa nuo elpyvät. Mulla ei ollut muuta paikkaa niille enää kuin viedä ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma kiwini on jo 3 vuoden vanha, mutta justiinsa ostamaani uutta pikkukiwiä pidän kasvihuoneessa. Sen lehdet olivat muuttuneet keltaisiksi, kun oli taimimyymälässä ulkona. Kasvarilla lehdet ovat alkaneet tummua. Jotenka kannattaa ehkä antaa uusien tulokkaiden olla vielä lämpimässä :)

   Sulla onkin lähtenyt kesä aikaisin käyntiin, kun kasvattelit hyvissä ajoin taimia. Itse olin vähän laiskanpuoleinen tänä keväänä taimikasvatuksen suhteen.

   Poista
 2. Totta puhut, näin keväällä vuorokauteen pitäisi varmaan lisätä muutama tunti lisää, että ehtisi välillä syömäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ruokakauppaankaan ei tahdo 'keretä' lähteä. Tänään oli pakko käydä, kun kaikki oli kaikki. Taimimyymälöissä ja puutavaraliikkeissä kyllä ehtii käymään...

   Poista
 3. Tämä kevät eteni vauhdilla. Aika ei riitä kaikkeen, mitä haluaisi tehdä ja mitä on pakko tehdä. Kiva kuulla pian projektistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukankeuden voitettua on saanut kipittää sen minkä kerkiää. Itsellä ei ole muuta pakkoa päivän aikana kuin syöminen, sitä ei voi jättää väliin.

   Poista