lauantai 1. kesäkuuta 2013

Koristeomenapuu 'Royalthyjen' punaiset kukat


Yrittämällä yritin ottaa parempia kuvia tummanpunaisista koristeomenapuista.  Kuviin oli vaikea saada taltioitua puiden punaisia lehtiä ja kukkia. Aurinkoisella säällä se ei onnistunut ollenkaan. Pilvisenä päivänä sain tällaisia aikaan. Parempaan ei pysty kuvaaja eikä kamera ;)Heti kun aurinko pilkahti tuli vähän sameampi kuva.


Koristeomenapuut kasvavat pienessä rinteessä talon seinustalla vuorimäntyjen, pihajasmikkeiden ja koivuangervojen kanssa. Tuossa on yksi urakka lisää minkä voisi tänä kesänä tehdä valmiiksi. Vasemmasta reunasta nostin viime kesänä kivet pois ja lisäsin multaa kasvien juurille. Samalla siisteytyi ruohikkoitunut reunakin.  Samalla systeemillä pitäisi jatkaa koko reunusta. Kivet ovat painautuneet vähän multaan joten reunaa ei saa enää niitettyä siistiksi. Mutta se homma on hyvä tehdä sateisina ja kylminä päivinä. Nyt tuossa olisi niin kuuma työskennellä, että lippalakkikin sulaisi.


Kauempaa katsottuna ei erota mikä on kukka ja mikä lehti.


Kastelin eilen ensimmäistä kertaa puita, kun taivaalta ei tule vettä ollenkaan.
Viimeisestä sateesta taitaa olla jo kuukausi. Saivatpahan puissa olevat ötökätkin kylmää vettä niskaansa.


 Näissä puissa on taas vähän tuomenkehrääjäkoita ? (luulisin). Olen yrittänyt pitää ne kurissa nyppimällä seittimöykyt pois lehtineen. Laitan ne muovipussiin, pussin tiukasti kiinni ja poltettaviin jätteisiin. Eipähän ne toukat pääse leviämään. Näyttäisi siltä, että olen voiton puolella. Seittejä ei ole tullut enää kovin paljoa lisää.Tänään vettä satoi vihdoinkin. Vesiastiat ovat täyttyneet iltapäivän aikana.
Valmistujaisjuhlia viettäneet eivät varmaankaan olleet yhtä iloisia ukkoskuuroista, kuin minä.
Yo-juhlat jäivät meiltä nyt juhlimatta. Iskias on päättänyt, ettei istuma-asennossa olla muutamaa minuuttia kauempaa. Viheliäinen vaiva, kun siihen ei tahdo löytyä mitään apua. Kolotuksista huolimatta, nyt ainakin voi sanoa KESÄN alkaneen. Kesäkuu alkoi ja helteestä olemme saaneet nauttia jo pitkään. Sade huuhtoi enimpiä siitepölyjäkin pois. Nyt luonto ja puutarha ovat paljon raikkaampia.
Onnea kaikille valmistuneille !

10 kommenttia:

 1. Onpa ihanan väriset kukat!
  Minäkin tykkäsin kovasti kun eilen tuli vettä oikein kunnolla:)

  VastaaPoista
 2. Hienon väriset kukat ja koko puu. Vettä ei täällä ole tullut edellisaamun pienen pientä lorausta lukuunottamatta. Mutta kyllä lämminkin kelpaa.

  VastaaPoista
 3. Upea puu ja värit ! Ja tuttu ongelma, oon myös yrittänyt koristeomenapuusta saada kuvia, ja se on hankalaa, kauneus ei kokonaisuudessaan välity kuvaan, luonnossa ovat paljon upeampia. Vaikka onhan tuo toki kuvissasikin upea ! Onko noita selkävaivoja nyt liikkeellä, mullakin niksahti selkä tomaatteja kastellessa. Sain ohjeeksi tutulta venytellä takareisiä ja päinmakuulta nostaa itseä edes vähän varovasti. Ei ainakaan huonommaksi ole tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selän taaksetaivutus on tosiaan hyvä liike. Sitä pitäis muistaa tehdä aina välillä puutarhatöiden lomassa. Siis pystyasennossa tai voihan sitä nurmikollakin maata mahallaan ;)

   Poista
 4. Komean värinen koristeomenapuu!

  ISkias on kyllä ikävä vaiva ja siihen mulla ei oikein auta muu kuin se,että pitää itsensä sopivasti liikkeellä,eikä jää vain lepäilemään laakereillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomattu on, että parasta on liikkua vaikka kuinka ottaa kipeää.

   Poista
 5. Trineurin-niminen b-vitamiini auttoi ainakin tätini iskiasvaivaan. Hermosärkyähän se on. Komea puu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäkin on kokeiltu ei mainittavaa apua.

   Poista