perjantai 11. lokakuuta 2013

Ruskan värit pelastavat syksyn

Amppelikukat ovat viimeisiä kukkijoita tänä syksynä. Amppeleissa kasvavat pelargoniatkin kukkivat vielä. Taustalla hehkuu punainen Rusokirsikka.


Rusokirsikat 'Prunus Sargentiit' ovat punertuneet tämän viikon aikana.


Leikkasin nurmikon viikolla ehkä vähän liiankin lyhyeksi, näyttää niin vaalealta. Mutta taitaapa se keretä vielä kasvaa ennen talven tuloa.Olen jättänyt kasvamaan rusokirsikan juuresta levinneitä uusia alkuja. Kokeilen siirtää niitä johonkin muualle puutarhaan.Rusokirsikat tulenpunaisina...


Kurkistus taivaan sineen...PensasmustikkamaaIstutin kesällä pensasmustikkamaan verkon eteen valkoherukan. Kasvatan herukkaa säleikköpensaana. En anna sen kasvaa liian tuuheaksi ja suureksi pensaaksi vaan leikkaan ylimääräisiä oksia pois.
Pensasmustikoilla on kyllä hieno syysväritys. Harvat pensaat muuttuvat näin punaisiksi.

Pari kypsää mustikkaakin vielä löytyi.


Uudella mustikkamaalla eli tänä keväänä istutetulla puolella pensaat ovat vielä aika vihreitä. Toivottavasti ehtivät siirtyä ajoissa talvilepoon. En ole ainakaan voimittanut maata mitenkään. Oikeassa reunassa kasvava kirkkaan vihreä puska on persilja.


persilja ja pensasmustikka


Harjateräksistä tehdyssä köynnöskehikossa kasvava Sinivatukkakin on saanut punertavat lehdet. Marjoja ei tänäkään vuonna tullut yhtäkään. Sinivatukka kukkii kyllä joka vuosi, mutta siihen se sitten jääkin.


sinivatukka


Hyvää viikonloppua !


7 kommenttia:

 1. Hyvää viikonloppua, Eija! Meillä mustikat kärsivät siirrosta kesällä ja tänään Mikki oli repinyt yhden oksan irti..

  VastaaPoista
 2. Voi, mitä värejä! Hyvää viikonloppua sinullekin :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on mielettömät värit tuolla rusokirsikalla. Jos sinulla on paljon niitä juurakko"vauvoja", voisin ostaa sinulta yhden : ) Jos se käy, laita blogini kommenttilomakkeeseen viestiä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Erjuska ! Menin tänään nostamaan rusokirsikan alkuja maasta, niin ne olivatkin melkein kaikki kadonneet. Rusakot olivat käyneet iltapalalla. Sain vain yhden juurakon, jonka istutin itselle. Muissa ei ollut kuin muutaman sentin tappi jäljellä.

   Poista
 4. Upeat rusokirsikat. Loistavat ja näkyvät varmasti kauaksi. Meillä nurmikko kasvaa vielä, viikko sitten leikkasin ja eilen uudelleen. Ei kesäiseen tahtiin, mutta sen verran kuitenkin, että kaipaa siistimistä. Samalla voi silputa nurmelle pudonneita puiden lehtiä.

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja siistiä on teilla! Ihana piha.

  VastaaPoista
 6. KAuniita värejä! Oikein mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista