keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Viimeinen ruskakuvamaraton tältä syksyltä


Amppelikukat ovat vieläkin täydessä kukassa. Saas nähdä montako päivää vielä säästyvät pakkasilta. 
Hopeakuuset sopivat hyvin syksyn sävyihin.


Rusokirsikat ovat nyt pudottaneet kaikki lehtensä. Punaiset lehdet saisivat pysyä puissa paljon pidempään.Vaahteran lehdet muuttuvat punaisesta keltaiseksi ja sitten ne varisevat. Silppusin eilen niitä ruohonleikkurilla ja laitoin katteeksi kukkapenkkiin.Rantakukka vaahteran juurella on pysynyt sisukkaasti vihreänä hallaöistä piittaamatta.Puutarhan oma valonlähde.Tilhiparvi kävi tänään napsimassa viimeisiä amerikanheiden marjoja. En ehtinyt saada niistä kuvaa. Säikähtivät heti pientä liikettä, eivätkä takaisin tulleet. 


Saskatoonin syysväritys. Tähän syksyisen ilta-auringon viimeisten säteiden kuultamiin rusokirsikan punaisiin lehtiin on hyvä päättää ruskakuvat ja siirtyä odottamaan talven tuloa. Ensimmäistä lumisadetta jo lupailtiin säätiedotuksissa. Olen haravoinut puutarhassa varisseita lehtiä ja niittänyt nurmikon lyhyeksi. Vesiastiat on pesty ja viety suojaan. Jänisverkot ja myyräsuojat ovat paikoillaan. Lehti- ja männynneulaskatetta on laitettu kukille, pensaille ja puille. Minun puolestani talvi saa tulla.  

16 kommenttia:

 1. Ihanan värikästä. Meillä vähäisetkin värit vaihtui viime yönä mustavalkoisuuteen ku tuli lunta.

  VastaaPoista
 2. Mahtavan upeat värit, ja noin upeat kesäkukatkin vielä ! Täällä Mansessa sataapi nyt räntää... ja arvaa kenellä on vielä noita mainitsemiasi syystöitä tekemättä.. no, katsoin säätiedotusta, ja vielä onneksi lämpenee viikon päästä hieman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääläkin on tullut räntää koko päivän ja nyt se alkaa pysymään jo maassa valkoisena. Meillä odottaa Tulppaanisipulipussit pöydällä, hyvä jos vielä lämpenee.

   Poista
 3. Ihania värejä! Miten ihmeessä saat kesäkukkasi pysymään noin hyvinä näin pitkään? Mitähän ne tilhet oikein tänä talvena syö, kun ainakaan täällä ei ole juurikaan pihlajanmarjoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastelemalla niitä Substralilla lumentuloon asti ;) Muissa ruukuissa kasvavat kesäkukat ovat jo varastossa talvehtimassa tai halla vienyt, mutta amppelit pysyivät ihmeen kauan. Terassille paistaa päivä ja aika pitkälle iltaan astikin aurinko. Luulenpa, että meren läheisyyskin lämmittää näin syksyisin.

   Poista
 4. Meilläkin on lehtiä vielä puissa vaikka muille jakaa. Tänään oli ankea, harmaa sadepäivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu, että syksy on täällä ja pian kai talvikin.

   Poista
 5. Upeita ruskan värejä ja kerrassaan kauniita kesäkukkia. Teillä täytyy olla hyvin otollinen ilmasto pihallanne, ettei pakkaset ole vielä kukkia vieneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassin katto suojaa amppelit täysin. En ole peitellytkään niitä mitenkään. Katsoin kuukausi sitten ottamiani kuvia, valkoiset amppelikukat ovat kasvaneet siitä valtavasti. Annoin reilu kuukausi sitten vahvan Substralitujauksen, kasvoivat täyttä vauhtia syyskuusta lokakuuhun.

   Poista
 6. Voi hitsin pimpulat miten kaunis syysasu tuolla rusokirsikalla keväisestä kukkapilvestä puhumattakaan. Taidanpa ostaa tuollaisen ensi keväänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rusokirsikka on ehdoton suosikkipuu, jos ei hedelmäpuita lasketa ;)

   Poista
 7. Ihanaa väriloistoa! Meillä on tuuli vienyt puista kaikki lehdet:)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa väriloistoa! Meilläpäin on jo niin harmaata ja synkkää :)

  VastaaPoista