perjantai 1. marraskuuta 2013

Miekkaliljojen sipulien talvisäilytys


Miekkaliljat eli gladiolukset kukkivat niin myöhään, ettei niiden varret ole vieläkään lakastuneet. Nostin kuitenkin sipulit varsineen pois ruukusta.


Sipuleihin oli kasvanut kesän aikana paljon uusia pikkusipuleita.


Luin hiljattain sipulikukat kirjaa, mutten muista kerrottiinko siellä kuinka nopeasti näistä uusista sipuleista kasvaa liljoja. Toivottavasti nämä pikkuiset viihtyvät myös talvisäilytyksessä.En uskaltanut katkaista vielä varsia, kun ne ovat täysin vihreitä. Kiedoin liljat sipuleineen sanomalehtiin ja vein koko nipun varastoon. Leikkaan varret sitten vasta, kun ne lakastuvat. Tätä kuvaa katsoessa tuli mieleeni, että liljojen lehtiä voisi käyttää syksyiseen asetelmaan tai kranssiin. Rauhallista Pyhäinpäivää !8 kommenttia:

 1. Olisipa ihanaa jos pikkusipulitkin selviäisivät talvesta :)

  VastaaPoista
 2. No eiku kranssin tekoon ;0) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Onpa paljon noita pikkusipuleita, hyvin ovat kasvaneet. Mullakin on noita vielä tuossa terassilla kuivumassa, ei ole oikein sellasta varastoa missä kunnolla säilyisivät. Saavat olla tuossa pakkasiin asti, sitten pakko säilyttää kuivassa ja lämpimässä sipulit.

  VastaaPoista
 4. Kiitos näistä vinkeistä. Hieman niitä tosiaan kaipailinkin kun omiani aloin talvettaa. Valtavasti pikkusipuleita sinulla.

  VastaaPoista
 5. Aika runsaasti on tullut pieniä sipuleita. Toivottavasti niistä kasvaa joskus uusia gladioluksia. Aika kauniit nuo vihreät lehdet, kuinkahan pitkään pysyvät noin upeina.

  VastaaPoista
 6. Miekkaliljojen lehdistä saa tosiaan hyvää materiaalia erilaisiin asetelmiin.

  VastaaPoista
 7. Minulla pikkusipulit kyllä säilyivät samassa paikassa isojenkin kanssa. Kasvavat seuraavana kesänä kokoa jonkin verran kun laittaa ne multaan ja hoitaa hyvin. Ei varmaan kuki moneen vuoteen, mutta pitäähän sitä yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä se varmaan on, kestää kauan ennenkuin pikkusipulit kasvavat yhtä isoiksi emosipulin kanssa.

   Poista