torstai 27. maaliskuuta 2014

Runkoverenpisara teki jo muutaman kukan ja onhan siellä ötököitäkin

kevään ensikukkija

Runkoverenpisara on talvehtinut meidän varastossa ensimmäisen talven. Siihen on kasvanut vähän lehtiä ja muutamia kukkanuppuja, joista nyt pari on auennut. Olen pitänyt päivän lämpiminä tunteina varaston ovea auki, jotta auringonsäteet pääsevät kasveille.


Pelargonit ovat päässeet muutamana päivänä katokseen aurinkokylpyyn. Päivät ovat olleet kohtalaisen lämpimiä tällä viikolla.


Tuoksupelargonit Concolor Lacet joutuivat jo toiseen leikkaukseen. Kuinkahan monta leikkausta pelargoni kestää... ? Lehdissä oli niin paljon kirvoja, että ajattelin leikkauksen hävittävän edes suurimman osan niistä. Olen sumutellut kukkia mäntysuopalioksella, mutta se ei tehoa. Odottelen tässä postista vähän ytympää ainetta tuholaisten päänmenoksi. Siihen asti jatkan mäntysuopasuihkuilla.

Voihan viulu näitä ötököitä, muratinkin uusissa versoissa on tuollaista karvaista ötökkää, liekö kirvaa ? Kun tästä päivä lämpenee, lähden pihahommiin, nostan muratin ulos ja annan sille kylmän suihkun. Eiköhän nuo karvatit putoile !


Aitokiivi Jenny pukkaa jo kovalla vauhdilla uusia versoja. Lehdet ovat niin vaaleita ja ohkaisia, että melkein läpi näkee. Kiiville täytyy keksiä jonkinlainen tukikehikko. Talven se on viettänyt varaston hyllyn rakennelmien kannattelemana. Kiedoin sen rönsyjä viime kesänä mustikkamaan verkkoaitaan, mutta sehän piti kieputella siitä irti syksyn tullessa. Eli köynnöstuki pitää kulkea ruukun mukana ja sitä pitää jaksaa siirrellä.. hmm.. mitähän sitä keksisi...

Nakkisopat on vatsassa, joten
ei muutakuin hommiin, kumpparit jalkaan ja sitä rataa :)


8 kommenttia:

 1. Kovasti sinullakin silelä jo vihertää...minulla sentään ovat kirvoilta säästyneet...kop kop...)
  En sitten vieläkään päässyt kirjautumaan lukijaksi...no kerkeehän tuota..:)
  Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, kirjautumisongelma täytyy johtua bloggerin omista ongelmista. Törmäsin itsekin yhdessä blogissa samaan, ei ole onnistunut vaikka parin viikon aikana yritin monta kertaa. Toivotaan, että blogger alkaa pian toimimaan kunnolla.
   Kiitos, samoin sinulle Irmastiina Aurinkoa viikonloppuusi !

   Poista
 2. Voi inhottava vitsaus nuo kirvat :( Toivottavasti pääset niistä pian eroon. Tosi aikaisin sait jo ekat kukat, mahtavaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannoin eilen kaikki talvehtijakasvit ulos ja annoin niille kylmät suihkut.

   Poista
 3. Kaunis on tuo verenpisaran kukka, lupaus kesästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kestävä kukka, ei piitannut kylmästä vesisuihkusta.

   Poista
 4. No voihan kirvat! Toivottavasti pääset niistä eroon.
  Kauniisti kukkii jo verenpisarasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä koska oppisin viemään kasvit syksyllä ajoissa varastoon ettei niihin ehtisi ötökät iskeä. Toivottavasti jo ens syksynä :/

   Poista