keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Valkosipulin versokasvatusta


8.3. Kuorin valkosipulinkynsiä ja laitoin ne multaan kasvattamaan uusia versoja.
(paitsi yhden jätin kuorimatta kokeilumielessä, pääseekö verso kasvamaan kuoren läpi).


10.3. kahden päivän päästä idut jo pukkaavat kynsistä


13.3. eli viiden päivän jälkeen istutuksesta. Katsokaa mitkä juuret, ne nostavat koko kynnen ilmaan.
Oik. reunassa on kuorellinen kynsi. Eihän hento verso kovan kuoren läpi päässyt kasvamaan. 
Juuret kyllä kasvavat silläkin kovaa vauhtia...


... niinpä riisuin haarniskan yläosan. 
Kuori olikin kuin puuta, ei toivoakaan, että sormin olisi saanut kuorittua.


Tänään 19.3. eli 11 pv istutuksesta. Valkosipulinversoja voisi jo syödä, mutten aivan vielä malta.
Takana vasemmalla on itäneitä granaattiomenan alkuja, yes lähtivät ainakin alkuun !

Kuusi päivää sitten kuoren sisältä vapautettu.

Annan kynsien kasvattaa versojaan jonkin aikaa ja sitten naatiskelemme niitä voileivän päällä.


Herneenversoja on saanut syödä niin paljon, kun kerkeää.
Niiden maku on muuttunut jo aavistuksen verran kitkeräksi, mutta syötäviä vielä.
Laitan toisen satsin hetken päästä kasvamaan, niin saadaan taas mehukkaita uusia versoja.


Karhunpentu saa kannatella herneenversolautasta 
ja pistelipä itsekin suuhunsa versoja (hihi, enhän mä yhtää lapsellinen oo...
Niin ja mangonsiemenkin pääsi maahan 17.3.

Kivaa keskiviikkoa kaikille kasvien kamuille !

10 kommenttia:

  1. Hih, hii...siellähän on oikea multasormi karhu:D
    Nuo valkkarin versot ovat namia leivän päällä. Wau, sieltähän se granaattiomppu pilkistää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karhu saa kannatella yleensä takan edessä istuvaa, mutta nyt pääsi uusiin hommiin.

      Poista
  2. Ihana karhu ! Ja kaikkiruokainenkin...

    VastaaPoista
  3. Ihanan vihreitä! Oliko nuo kotimaisia vau ulkolaisia sipuleita, vai kenties omia sipuleita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä valkosipulit oli ulkolaisia, kun täältä Vaasasta ei löydä mistään kotimaisia. Ainoastaan torilta olen löytänyt joskus kotimaista valkosipulia. Omat söimme jo syksyllä.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Jeps, nyt on ainakin lähellä keittiötä.

      Poista
  5. Vau. Sulla versoo vaikka mitä. Pistitkö sen mangon ison mötikän multiin, vai jotain siemeniä? Muuten, se Pellervo ilmestyi tänään ainakin Prisman lehtihyllyyn, joten on irtomyynnissä. Mukavaa viikonloppua, Eija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, pitääpä käydä huomenna kattomas, jos tänne pohojanmaallekin olis tullu.
      Kaivoin mangon siemenen paksun mötikän sisältä, oli muuten kova kuori ! Kirjoittelen siitä hommasta uutta postausta.
      Kiitti, samoin sulle Satu !

      Poista