perjantai 28. maaliskuuta 2014

Videolinkkejä ajankohtaisista puutarhahommista

Kauppila Oy.n facebook sivulla on hyvä linkki Taimistoviljelijät ry.n  Apua pihaan sivustolle. Siellä on paljon erilaisia videolinkkejä, joissa kerrotaan esim: maanparannuksesta, omenapuiden leikauksesta, perennojen jakamisesta ja monesta muusta hyödyllisestä puutarha-askareesta. Kannattaa käydä katselemassa. Laitan tähän pari esimerkkivideota maanparannuksesta ja omenapuun leikkauksesta.


Taas on tulossa kaunis aurinkoinen päivä, joten puutarhahommat jatkuu ulkosalla. Tiedossa olisi kasvihuoneen puuosien hiontaa, voisko tylsempää keksiä. Laitoin syksyllä kasvarin luukut liian aikaisin kiinni, niin puuosat vetivät kauttaaltaan homeeseen. Edellispäivänä pesin huoneen sisältä ja vähän ulkoakin, mutta nyt aion vielä hioa puuosat puhtaaksi. Eikä ole epäilystäkään että huomenna on niskat jumissa ja pää kipeä. Se on näitä muovi/puurunkoisen kasvihuoneen huonoja puolia. Haaveissa elää siis siisti, helposti puhdistettava lasi tai kennoseinäinen kasvi/kahvihuone. Haaveethan ei maksa mitään :)

Ja on minulla arpavoittouutisiakin, mutta siitä kerron lisää seuraavassa postauksessa. Pitää ottaa vielä vähän kuvia lisää, kamerasta pääsi akku loppumaan ;)

Aurinkoisia kelejä viikonloppuusi !

Eija

8 kommenttia:

 1. Kenoseinäinenkin kasvari on hankala. Ja talven tuulet tekivät meilläkin siellä tuhojaan. Lasinen olisi kyllä ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista minäkin olen kuullut, että kennot voivat lennellä taivaan tuuliin. Kaippa niissäkin huoneissa hinnalla ja laadulla on jotain tekemistä keskenään. Lasisesta näkisi ulos ja huoneen sisällekin. Toisaalta taas lasihuonetta pitää varjostaa, puolensa kullakin.

   Poista
 2. Juu...tuttavalla lensi kennokasvihuone ilmaan...tai siis seinät ja katto myrskyssä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se taisi olla sen kasvarin menoa vai saivatkohan korjattua ?

   Poista
 3. Suosittelen lasista kasvaria. Nätti ja kestävä. Kannattaa hankkia tarpeeksi iso, sillä tuskin se on koskaan liian iso. Harmi, että home iski... Toivottavasti saat kasvarisi kuntoon. Kannattaa käydä puutarhamessuilla tutustumassa noihin kasvareihin, jos aiotte hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meidän omatekele on n. 3 x 5 metriä, ei ainakaan pienempi saisi olla. On kyllä tullut sellainenkin mieleen, jos "isoa" kasvihuonetta pitäisi enemmän tomaattien, kurkkujen, paprikoiden yms. viljelyyn, pihalle voisi mahtua toinen pienempi kulmikas huone. Se pienempi voisi olla enemmän oleskelukäytössä ja eksoottisempien kasvien koti. Eli nyt mä jo haaveilen kahdesta huoneesta :D

   Poista
  2. Näinpä se näyttää näissä puutarhahommissa menevän, nälkä kasvaa syödessä, kaikki haaveet aina vähintäänkin tuplaantuvat ;) Kaksi kasvihuonetta kuulosta ihan hyvältä ajatukselta..
   En tiedä, onko tämä onneton talvi osasyynä, meilläkin on ihmeellisiin paikkoihin alkanut kasvaa puuosien pintaan sellaista vihreää "levää", myös kasvihuoneessa.
   Kasvihuoneissa on kyllä vaikea tietää, mikä olisi varsinkaan hinta - laatu-suhteeltaan paras. Eipä noille omatekoisille ainakaan tule paljoa hintaa.
   Mielenkiinto heräsi, minkähänlaisia arpavoittouutisia mahtaakaan olla tulossa, täytyypä seurailla :)

   Poista
  3. Nyt sain tehtyä arvontavoittopostauksen, meinasi bloggeri vähän temppuilla. Laitoin liikaa tunnisteita niin ohjelma ei suostunut enää tallentamaan eikä julkaisemaan vaikka poistin niitä. Huh helpotusta ei mennyt koko kirjoitus kuitenkaan hukkaan.
   Joo syksy ja talvi oli kyllä niin kosteita, että osasyynsä niillä kasvarin puuosien homehtumiseen.

   Poista