keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Arvontavoittokasvit kasvavat


Arvontavoittokasvit ovat kasvaneet ihan kivasti. Aitoviikuna on kasvattanut jo tästäkin kuvasta nuo pikkulehdet isoiksi. Postaukset eivät tahdo nyt pysyä tämän kotipuutarhurin perässä. Nämä kasvit tulivat tosiaan Kauppila Oy.n facebook arpajaisista. Kauppilan sivuilla on muuten nyt menossa uudet arpajaiset, kannattaa köydä osallistumassa. Tuolla Päärynäpuun varjonkin facebook sivuilla kannattaa käydä tutustumassa, laitan sinne osaksi eri juttuja kuin tänne bloggerin puolelle. Facebookista löytyy usein arpajaisia, linkkejä eri sivuille, mistä saa hyviä neuvoja ja ideoita.

Gojimarjat kasvattavat uusia versoja.


Poutapilvet Pink Chocolatet ovat vähän mietteliäitä. Siirsin ne ikkunan läheltä toiselle puolelle olohuonetta. Katsotaan viihtyvätkö siellä paremmin. Pari kertaa ruukut ehtivät kuivahtaakin vaikka tuntuu, että heilun kastelukannun kans tämän tästä.Kirsikkatomaatit ovat venähtäneet pituutta. Laitoin niille tänään pieniä tukinaruja. 
Siirsin tomskujen alut noista peltikirjoista väljemmille vesille.


Olen sumutellut tomaattien ja muidenkin pikkutaimien juurille muutamia kertoja luonnonmukaista Biocin Yrteille kasvia vahvistavaa uutetta. Schetelig Oy lähetti tämän minulle kokeiltavaksi.  Biocinin sanotaan vahvistavan kasveja tauteja ja tuholaisia vastaan. Edelliset herneenversot on pistelty poskeen ja laitoin uudet 5.4. itämään. Käytän kotimaisia ruokaherneitä, joista voisi keittää hernesopatkin.

Laitoin tällä kertaa pieniin kippoihin, jotka mahtuvat kätevästi ruokapöytään.

Ja viikon päästä on jo tuoretta vihreää ruokapöydässä. 
Nyt versot huitelevat jo 15 cm mittaisina ja ovat parhaimman makuisia, tuoreita, mehukkaita, rapeita. Tykkään napostella versoja ihan sellaisenaan tai voileivän päällä. Kun kasvusto pääsee aivan valloilleen, leikkaan niitä salaatin joukkoon.


Nämä valkosipulin versot ovat ensimmäistä satsia. Ne kasvavat yhtäkkiä 30-40 senttisiksi, jos ei huomaa joka päivä syödä. Maistuvat hyvin valkosipulille, mutteivät närästä, niinkuin kynnet tuppaavat tekemään.
Silppuan näitäkin versoja leipien päälle, salaattiin, kastikkeisiin ja wokkeihin.


Granaattiomenamettää pitäisi alkaa koulimaan. Vaikka lukemassani kirjassa neuvotaan koulimaan taimien ollessa 10 senttisiä, ajattelin nyt kokeilla siirtää ekat omiin ruukkuihin.


Mango puskee ensimmäistä alkuaan Vaasan taivaan alle. Se on ollut tuossa vaiheessa jo pari viikkoa.


Toinen maissisatsi pääsi myös multiin.
Aikomuksena on tehdä lisää kasvulaatikkoja, mihin istutan nämä n. 50 maissia, jos kaikki itävät.
Lapio on jo odottamassa, kun vain muilta kiireiltäni ehtisin kaivamaan.
Nyt on lupailtu hienoja kelejä pääsiäisenpyhiksi. Eiköhän se lapio ala pikkuhiljaa heilumaan.


4 kommenttia:

 1. Ihanan terhakoita taimia! Luulin granaattiomenaa ensin basilikaksi, jännä nähdä mitä noista taimista kehittyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulin tänään ensimmäiset, saas nähdä mitä tuumaavat.

   Poista
 2. :) mulla on myös granaattiomenan taimia, paljon harvemmassa, mutta samankokoisia. Sulla on hyvät aineet ja mullat sekä valoa, kun on noin hyvät taimet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistin kaikki siemenet purkkeihin, kun en yhtään tiennyt mikä on itävyysprosentti ;) Aika korkea näyttää olevan.

   Poista