torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannusmansikka


Terassille viljelylaatikoihin siirtämiini pikkumansikoihin oli kypsynyt salaa ensimmäiset herkkupalat. Pitäisi laittaa laatikoihin jonkinlainen kate, kun multa tahtoo roiskua mansikoihin, salaatteihin ja muihin. Jonkinlaiset koristekivet voisivat olla kivat vai löytääköhän murkut tiensä niiden alle ?


Huomasin kypsät mansikat, kun laitoin loput Biolanin yrtti-lannospuikoista laatikoiden vihanneksille ja niille mansikoille. Noista kolmesta salaatista + toisen laatikon yhdestä on riittänyt salaattivärkkejä siitä asti, kun ne istutin. Olen nyppinyt salaatinlehtiä vuorotellen kaikista, niin ne kasvattavat tilalle sitä mukaa uusia.Köynnöspergolassa ollaan saatu pystyrimoja paikoilleen. Aloin miettimään olisko sittenkin kivemman näköinen, jos olisi laittanut vain vaakarimat ? Niinkuin tuossa alakuvassa on toinen puoli. Kummastako itse tykkäisit ? Vaakarimoitus näyttää modernimmalta, mutta siitä köynnökset eivät saa niin hyvin tukea.


Noh, maalattuna nyt on loputkin pystyrimat, että kai ne siihen laitetaan. Istutuskuopat suunniteltiin kierrettäväksi lankuilla. Ja lankkujen päälle saisi sitten laattiankin tehtyä. Pergolan eteen pitäisi keksiä jotain, mikä yhdistäisi nurmikon ja pergolan laattian. Kivetystä, koristekiviä, rantahiekkaa niinkuin omppupuun alla... ? Sittenhän siihen sopisi jokin vesiaihekin...


Amerikanheisi teki muutaman kukan.

Talvettamani dahlia aloitti kukintansa.

Jaloakileija Rotstern aloittelee kukintaansa myös.Alppiruusut jatkaa...


Saas nähdä kuinka kauan ruusuorapihlajan kukat pysyvät. Se kukkii nyt ekaa kertaa.Kasvihuoneessa alkaa olla viidakkotunnelmaa..

Vadelmaa on tuloillaan paljon.

Kasvihuonekurkku leviää joka suuntaan. En ole vielä poistanut sivuhaaroja, kasvakoot nyt niian kauan, kunnes en mahdu enää sekaan :D 

Poistin tuosta oikeasta reunasta ylimmän hyllyn, niin nyt siinä mahtuu kasvamaan esim. sitruunakurkut ruukussa. 

Tomaatit ja kurkut on raakileilla.

 
Aitokiivi Jenny

 

Oikein mukavaa juhannusta !
Toivotaan, että yhdellä villapaidalla tarkenee :D

13 kommenttia:

 1. Ihanaa viidakkotunnelmaa ja kaunista kukintaa sinulla! Hyvää juhannusta sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Voi mahtavaa mille teillä näyttää! Pergolasta tulee tosi ihana, kukat kukkii ja kasvihuoneessa on tosi rehevää. Tosi kivan näköistä. Hyvää juhannusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mari ! Kesä on edennyt hyvää tahtia vaikka aika viileää onkin.

   Poista
 3. Todella rehevää sulla jo kasvihuoneessa!! Iloista Juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Ihanan rehevää sekä kaunista kukintaa teillä - ja jo kypsä mansikkakin :) Meillä ahomansikka kukkii.

  Mukavaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Voi että, juhannusmansikka, ihanaa! Meillä niitä vielä odotellaan. Upea on pergola :)
  Oikein hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkamaalla oli myös ekat punertuneet ja linnut olivat heti käyneet napsaisemassa puolet. Laitettiin harsot päälle.

   Poista
 6. Upeasti kasvaa. Mun kurkut ja tomaatit ovat tänä kesänä luokattoman surkeita. En tiedä, miksi. Lannoitettu ja kasteltu on. Ehkä syynä on auringon puute. Nytkin on kylmä ja sataa.

  Mukavaa juhannuksen jatkoa, Eija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo suuriksi kasvaneet kurkut ja tomaatit olivat niin hyvän kokoisia jo ostettaessa. Kylmiksi öiksi laitettu lämmitys kasvariin auttaa varmasti myös. Kylmää on täälläkin, juuri ja juuri tarkeni päivällä syödä ulkona.

   Poista