maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kukkia helteessä, herkkuja lautasella ja sen vieressä

 
Jaloakileijat Rotsternit alkoivat kukkimaan kunnolla, kun poimin kotilot niitä kiusaamasta.
Huomasin viikko sitten, että mitäs kukan juuresta on osa lehdistä syöty täysin. Kotilohan siellä köllötteli vatsa pulleana, se sai äkkihäädön.



Lisää pioneja on tullut kukkaan viime päivinä.
Vaaleanpunainen Dr. Alexander Fleming on korkein ja suurikukkaisin pioneistani.





Nyt tuli ison kiven juuressakin eka pioninkukka, Rubra Plena . Epäilin jo, että olenko istuttanut liian syvään.
Kukka ei pysynyt montaa päivää, paikka on kuuma kuin pätsi.




Ensimmäinen lakka Nyby kypsyttelee maistiaista mininevalla.

Mesimarjoja kypsyy hiljalleen.

Sitruunakurkut ovat alkaneet kellastua, pikapuoliin päästään koemaistamaan. 

Sitruunakurkkuja, ei näitä kauhian kova himo ole kuorineen popsia ;) 
Saas nähdä minkälaisia nuo piikit ovat, kun kurkut ovat kypsiä.

sitruunakurkun alku

Yksi kesän suosikkiruoastani on tomaattivuohenjuustokeitto paahdetuilla ruislevillä, joille on sivelty öljyyn murskattuja valkosipulinkynsiä. Nams, että nämä leivät maistuvat !! Valkosipulit ovat viime syksynä istutettuja ja ovat nyt valmiita. Nostelen niitä sitä mukaa maasta, kun tarvitaan.
  
Päivän salaattiin kuutioin lisukkeeksi vesimelonia ja nektariinia.
Salaatti maistuu aina hiilihapotetun veden kera, oli miten kova helle tahansa.

Valiomuotoinen sydänkurkku <3 


Helteisen päivän iltaa Vaasan rannoilta.




Helleviikko jatkuu, hiphei !!


9 kommenttia:

  1. Ompas sinulla komea tuo Rostern. Kävin juuri meillä kuvaamassa ja postaamassa samaisen Rosternin ja meillä se on kyllä kovasti kehnommassa ja ränsistyneemmässä kunnossa. Kauniita myös nuo pionit. Sitruunakurkku kuulostaa ja näyttää eri mielinkiintoiselta, malttamattomana odottelen täällä sen kypsymistä ja makupostauksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kastellut Rosternia silloin tällöin, täälä kun vettä on satanut vähemmän.
      Aika pian päästään maistamaan sitruunakurkkua. Taidan kyllä kuoria piikkikuoret pois ;)

      Poista
  2. Upeita pioneja! Sitruunakurkku...miltähän moinen maistuu...sitruunaiseltako? Saamme varmaan tietää sitten, kun sinä sitä maistelet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pian tiedetään, kurkut ovat jo aika keltaisia.

      Poista
  3. Onpas tosi kaunis akileija! Pionit alkavat täälläkin avata kukkiaan. Nälkä tuli sinun herkullisia ruokakuvia katsellessa, täytynee laittaa perunat tulille:)

    VastaaPoista
  4. Kaunis akileija. Ostin tuollaisen punaisen ja lilan tänä keväänä. Toivottavasti ilahduttavat tulevinakin kesinä. Mulla ei kuki vielä mikään kurkku, mutta jospa nyt tokenisivat, kun saatiin lämpöä ja aurinkoa. Nyt oli hellepäivän päätteeksi sopivasti sadekuurokin. Täydellistä!

    VastaaPoista
  5. Jopas on herkullisen näköinen salaatti, ihan vesi herahti kielelle. :) Ja tuo akileija, aivan ihana! Minäki pyörsin päätökseni olla ikinä hankkimatta yhtäkään akileijaa ja menin ostamaan Japaninakileijan itelleni. Niin se vaan mieli muuttuu näköjään... ;)

    VastaaPoista