keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Mmm.. mansikkaa ja vadelmaa


Täällä ollaan popsittu ekat kipolliset mansikkoja ja kasvihuone-vadelmia.
Ensimmäiseksi kypsyy Honeoye-mansikat ja Polana-vadelmat.


ekat teivadelmat


Honeoyet ovat isoja ja makeita, hyviä herkuttelumansikkoja alkukesään. Yhtäkään ei ole vielä päässyt pakkaseen asti.


Hups, onpas mansikkakankaan päälle jäänyt hiekkaa. 


Olispa pitänyt laittaa tuosta terassilaatikosta minikokoinen kuukausimansikka isojen viereen. Siinä on aika iso kokoero.
 
mansikkamaanvartijat -schhhhh ! 

Parissa taimessa on aivan hirmuisesti raakileita. 

Suojaan mansikat nyt harsolla ja se tuntuu olevan kätevä vaihtoehto verkkoihin verrattuna. Harsoja on ollut myös papujen ja maissien sekä retiisien ja kaalien päällä melkein koko alkukesän. Helteillä otin hetkeksi pois ja sitten ilmat viilenivätkin taas.

Karhunvadelma, goji, valkosipuli, porkkana, herne, mansikka hässäkkä.

Karhunvadelmat valtas yhtäkkiä puolet ananasmansikkamaasta. Jaa-a mitäköhän niille tekisi...

Ananasmansikat kypsyvät myöhemmin.

Sitruunakorianteri, hyi minkä makuinen ! Siitä jäi käsiinkin ihan yrjön haju. Tämä kyllä jää syömättä. 
Oletko sinä käyttänyt sitruunakorianteria ja mihin ?

Polanaa kypsyy.
Kummasti punaposkiset häviää joka päivä... käydään kaikin napsimassa niitä.
 
 
 
Tänään on alkanut myös teivadelmat punastua. Viinirypäleet pullistuvat pikkuhiljaa.Teivadelmat ovat pitkulaisia, tavallisen ja karhunvadelman risteytys.
 
Vihdoin ja viimein täälläkin sataa kunnolla. Vettä on tullut koko päivän. Täytin kasvihuoneen altakastelualtaat sadevedellä ja vesisäiliöt on muutenkin täyttyneet. 5 kommenttia:

 1. Ohhoh - meiltä löytää vasta torilta mansikoita ja nekin melkoisen kurjan näköisiä ja pilviähipovan hintaisia. Täällä on ollut niin kylmää ja sateista, että rahkilat ovat aivan vihreitä vielä, eikä edes kasvihuoneen amppelimansikat ole saanut punaa poskiinsa. Ihania herkutteluhetkiä ja kesänsadosta nauttimista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli alkukesästä lämmintä ja harsotkin ovat lämmittäneet mansikkoja. Honeoye on kiva lajike, kun on niin varhainen. Olen istuttanut 4 eri lajiketta mansikkaa, niitä kypsyy eri aikoihin.

   Poista
 2. Ah, miten syötävän herkullisia marjoja ja kuvia! Tuo kasvihuonevadelma vaikuttaa mainiolta, se siis pölyttyy siellä kasvihuoneen sisällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zoomailin marjoja joka suunnasta ;)
   Jep, pölyttäjät pääsevät lentelemään kasvihuoneen ovesta ja luukuista sisään. Niillä on hyvä vainu, löytävät kyllä tiensä apajille.
   Vattukuoriaisten toukat vain ilmestyivät näiden uusien Polana ja teivadelmien taimien mukana viime kesänä. Niiden kanssa olen saanut taistella alkukesän, mutta pääsin voitolle !

   Poista
  2. ok, mietin nääs, onko itsepölytteinen vai kuin tuo tapahtuu. Olen nimittäin aiempien tuholaisongelmien takia nyt suojannut kasvarini niin, ettei sinne pitäisi päästä kenenkään muun kuin minun ;) (teen tästä jossain vaiheessa postauksenkin) - paitsi viime syksynä hiirulaiset löysivät tiensä... Siksi tuo pölyttyminen on vähän ongelma. Joskus olen pyydystellyt pihalta kukkakärpäsiä pölytysavuksi.

   Poista