perjantai 8. elokuuta 2014

Satoa kasvihuoneesta

 

Nonniin, nyt päästiin itse asiaan eli siihen, miksi puutarhaharrastus on vienyt tämän flikan mennessään ;)
Kasvihuoneesta on saanut hakea purtavaa parin viikon ajan. Ensimmäiseksi siellä kypsyivät kurkut, sitten paprikat ja nyt helteiden loppupuolella tomaatit punastuivat.Biolanin kasvupenkit ja altakastelualtaat ovat hoitaneet tehtävänsä kiitettävästi tänä kuumana heinäkuuna. Kun kastelualtaisiin on kantanut ukkoskuuron jälkeen neljä kannullista raikasta sadevettä, on paprikat, tomaatit ja kurkut porskutelleet sillä melkein viikon eteenpäin.
Viidakkonurkkaus, jossa rehevöi mm. viidakkokurkku, kiivi ja tomaatteja.

Viidakosta löytyy eriskummallisuuksia, kuten käivärä sitruunakurkku. Sen pitäisi olla pyöreä ja keltainen.Viinirypäleet ovat saaneet usein myös sadevettä juurilleen. Ukkoskuurot ovat täyttäneet harva se päivä sadevesitynnyrit piripintaan.

Zilgat vähän sinertyy

Viidakkokurkkuja
Nämä hauskat uutukaiset kasvavat kolmen sentin mittaisiksi eli vielä pitäisi puolisen senttiä tulla pituutta. Maistoin tänään ensimmäistä ja aika kirpakka tapaus oli, taisi olla vähän raakaa. Sisältä näytti tavalliselle kurkulle.


kirsikkatomaatti Sungold on mmmakea

Kauppilan fb-arpajaisista voittamani kirsikkatomaatit ovat myös kypsytelleet oransseja Sungoldeja, punaisia sydäntomaatteja ja tavallisia kasvihuonetomskuja. Oranssit kirsikkatomaatit on Sungold ja punaiset sydäntomaatteja.
Chili on hyvä mauste esim. grillipihveihin. Oranssi porkkanapaprika ja keltainen tavispaprika sekä luumutomaatit ym. päätyvät yleensä salaattiin tai leivän päälle.


Täällä on tullut viime päivinä voimakkaita ukkoskuuroja sateineen. Yksi myräkkä alkoi niin äkisti, että kaikki pehmusteet ym jäi terassille. Ja nekin mitkä oli laatikossa suojassa, tuuli paiskasi pehmustelaatikon kannen auki. Noh, seiraavan päivä helle ne jo kuivatti.


4.8. tuli peukalonpään kokoisia rakeita, en ole ennemmin noin isoja rakeita nähnyt. Meteli oli aikamoinen kun rakeet paiskautuivat kovan myrskyn voimalla päin ikkunoita, seiniä ja kattoa. Ei tehnyt mieli mennä keräämään terassilta pehmusteita suojaan, nuo jäänpalat olis tehnyt kipeetä.


Näyttää lämpöä vielä riittävän sadekuurojen välissä, jospa tässä vielä pääsee jatkamaan kesäuinteja.
Palataan marjasaaliiden merkeissä :)20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vihanneksia tulee rouskuteltua paljon enemmän, kun niitä saa haettua puutarhasta.

   Poista
 2. Kasvihuoneessasi on oikea rehevä viidakko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viidakkokurkulle tuli laitettua vähän keppoinen tukikehikko, se kiertää nyt kaikissa muissa kasveissa.

   Poista
 3. Hyvännäköisiä herkkuja. Meidän tomaatit eivät vielä punerra, mutta toivon sään pysyvän tarpeeksi aurinkoisena, jotta saadaan syödä niitä. Meillä kun ei sateita ole vielä ollut kuin eilinen rankkasadekuuro. :D En tosin kaipaa tuollaisia rakeitakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä vielä on kesää jäljellä niin että tomaatit ehtii kypsyä. Joku sanoi kesän jatkuvan lokakuulle asti.

   Poista
 4. Oih, mikä mahtava määrä herkkuja!
  Onpas ollut aikamoinen raemyrsky, meillä ei ole satanut vettä eikä rakeita, kuivaa on pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku osa Suomesta on sitten säästynyt ukkoskuuroilta, täällä ne jatkuvat aina vain. Melkein joka päivä tulee yhtäkkiä tummia pilviä ja jyrähtelee. Ja samantien taas paistaa.

   Poista
 5. Hienoa satoa! Mulla paprikat vasta ovat saamassa väriä, tomaatteja ja kurkkuja kyllä ollaan jo popsittu jonkun aikaa..
  Tännekin voisit vähän lähettää vesisadetta, rakeista ei niin väliä. On niin rutikuivaa ja veden kantaminen jo tympii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedänpä keuhkot täyteeeeen ja puhallan pilvet sinnepäin :O :O :O :O :O !!!!!!!!!!!!!

   Poista
 6. Upeita paprikoita, ja muitakin vihanneksia! Mitähän EU-tarkastajat sanoisivat tuosta käkkyräkurkusta, menisivät varmaan ihan solmuun ;) Hyvä, ettei tullut tuon suurempia rakeita. Mietinkin jo kasvihuoneemme uutukaisen valokatteen puolesta, kun peloteltiin jopa pingispallon kokoisilla rakeilla. Meille ei onneksi sattunut minkäänlaista raekuuroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua syytettäisiin varmaan kierosta kasvatustavasta tuon käppyräkurkun osalta :P
   Onneksi meidänkin uusi pergolan valokate kesti tuon raekuuron, en ole ainakaan huomannut että vuotaisi... Valokatteessa kyllä taisi olla 20 v takuu, jota ihmeteltiinkin positiivisessa mielessä.

   Poista
 7. Mahtava palkinto kesän uurastuksesta, näkymät kuin tropiikissa:)

  VastaaPoista
 8. Onpa sinulla satoisa viidakko! Minulla on ulkona olevat chilit vielä raakoja. Vihreinä ne ovat olleet jo jonkin aikaa. Saisivat alkaa jo punertua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä paprikat ja chilit oli niin isoja jo ostettaessa, että kypsyvätkin nopeampaa. Toivotaan, että saat pian tulista herkkua lautaselle :)

   Poista
 9. Heh, miten hauska vänkyrä kurkku=) Upeita paprikoita totta tosiaan! Hienoa kasvatusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vänkyrä kurkku sen kun kasvaa, hauska seurata minkälainen jousi siitä oikein tulee :D

   Poista
 10. Mahtava sato on teille tulossa! Mukavaa syödä itse kasvatettua ruokaa:)

  VastaaPoista