torstai 11. syyskuuta 2014

Papusato pakkaseen


Osa salkopavuista pääsi kasvamaan jo turhankin suuriksi. Niiden hyödyntämisen olisi voinut aloittaa jo pari-kolme viikkoa aikaisemmin. Seurasin niiden hidasta kasvua keskikesällä, kun pavut kärsivät kuivuudesta. Kun sateet alkoivat, ne kasvoivat yhdessä hujauksessa ja minä putosin kärryiltä.


Positiivinen yllätys oli, kun papuja tuli näinkin paljon. Lajikkeet menivät nyt sekaisin, mutta väliäkös sillä. Kasvatin siemenistä 'Blue Lake' ja 'Markant' lajikkeita. 


Huuhtelin pavun varret hyvin tiskialtaassa. Toisiin oli vähän tarttunut ruostetta metalliverkosta. Leikkasin ruskeat osat pois. Teimme keväällä pavuille galvanoidusta verkosta tuen, luulin ettei se ruostu.  Verkko sinällänsä on hyväksi havaittu, pavut saavat siitä hyvin tukea. Ja ne oli helppo poimia, kun verkon alle pääsee itsekin.


Huuhtelun jälkeen leikkasin pavut kahteen osaan. Laitoin vettä kattilaan sen verran, että pavut peittyvät. Keitin niitä puolisen tuntia, jäähdytin ja pussitin kerta-annoksiin. Pakastetut pavut voi heittää suoraan wokkiin tai lämmittää lisukkeeksi.


Ensi keväänä laitetaan taas uudet siemenet itämään.7 kommenttia:

 1. Todella komea papusato.Hienot ovat myös kuvasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä tulee kauniita sävyjä kuviin. Vielä kun saisi hommattua paremman kameran.

   Poista
 2. Onpa kaunis värimaailma!

  terveisin

  Saila Kivipellosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisestä kuvasta, missä papu kiertyy maissia pitkin kohti korkeuksia on kyllä omastakin mielestä kaunis.

   Poista
 3. Hyvä papusato tuli.🌽

  VastaaPoista
 4. Upea papusato! Meille tuli vähän härkäpapuja... Paprikat ovat ja ilmeisesti jäävätkin vihreiksi. No, kaipa ne voi niinkin syödä ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakastitko härkäpavut pieninä palkoina vai otitko pavut niistä talteen ?
   Kyllä kai vihreitäkin paprikoja voi syödä, jos maku miellyttää ;)

   Poista