sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Punaiset kukat -koosteVasemmalta ylhäältä oikealle;

1. riippapelargoni 2. tuoksupelargoni 3. pikkupetunia 4. jaloakileija Rotstern
5. gerbera 6. dahlia 7. tuoksuherne 8. pioni
9. maljaköynnös 10. palavarakkaus 11. lilja 12. ruusu
13. verbena 14. tarhapäivänlilja  15. kaunokainen 16. pioni


Punaiset kukat ovat olleet pitkään suosikkejani. Tykästyin niihin, koska ne tuovat väriä ja lämpöä vaaleanharmaan talon terasseille ja puutarhaankin. Silloin, kun rakensimme kaikki piti olla valkoista ja vaalean harmaata niin ulkona kuin sisälläkin. Punaiset kukat tuovat sopivasti lämpöä ja väriä.


Tänään olin pitkästä aikaa puutarhassa touhuamassa. Haravoin loppuja vaahteranlehtiä ja suojasin ruukussa kasvavan gojin. Mies laittoi köynnösruusuille ja viiniköynnöksille harsoja talvisuojaksi. Kokeilin selän ja lonkan kestävyyttä sahaamalla punkallisen puuladon nurkkaan jämähtäneitä laudan- ja listojen pätkiä. Sain viikko sitten lonkkaan kortisonipiikin tulehdukseen. Sen vuoksi en ole pystynyt mitään puutarhahommia tekemään moneen viikkoon. Täytyy nyt jatkossakin malttaa olla hissukseen (mikä ei todellakaan ole minulle helppoa), jotta tulehdus paranisi ja ensi keväänä olisi taas kunnossa. Vähän kyllä pelottaa, kuinka kauan pystyn puutarhahommia tekemään. Onneksi on talvi ja pakollinen tauko välissä. 10 kommenttia:

 1. Kauniita ovat kukkasi. Onhan noita hurjan paljon kertynytkin. Tänään tänne satoi lumen, taas vaihteeksi. Niinpä pihahommat, lumenluontia lukuunottamatta, jäävät tekemättä :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuvakooste. Toivottavasti vaivasi hellittää pian.

  VastaaPoista
 3. Nivelvaivat ovat aina niin kurjia! Madonlukuja luki ortopedi minullekin ja sanoi että siirry ruukkuviljelyyn ja työkaluiksi vain pitkävartisia ja kaikkea ei tarvi tehdä itse - jotakin voi teettää ammattilaisella tai talkoilla! Anna nyt lonkkasi rauhassa levätä ja parantua - toivotaan parasta että se paranee iskukuntoon ensi kevääksi! Puutarhaihmiselle on melkoinen rangaistus tämä hissukseen oli, kokemusta on ja ortopedini mielestä puutarhahommat ovat työtä, minusta ei vaan nautiskelua ja hyvää oloa, ortopedini onkin mies!

  Ihania punaisia kukkia, ne kuuluvat minunkin värimaailmaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä siinä onkin, kun on aina tottunut jotain touhaamaan,on käsittämättömän vaikeaa olla tekemättä mitään. Kävelylenkkiä lyhennettiin 4 km.stä 40 metriin päivässä siihen saakka, kun tulehdus paranee. Vähän meinaa ottaa koville tämä paikalla pysyminen. Mutta yritän, yritän... tuleepa luettua paljon.

   Poista
  2. Ymmärrän tuskasi ja kannan siitä osan! Vahvuutta ja hyviä puutarhakirjoja, kevät tulee ja aurinko alkaa taas paistamaan. Meitä koetellaan ja koetellaan mutta ei koskaan hyljätä :) joten TSEMPPIÄ !!!

   Poista
 4. Hieno kuvakollaasi, kuten edellisissäkin postauksissa.
  Sinä päivänä, kun en itse enää pysty puutarhassa riittävästi touhuamaan, on aika miettiä kerrostaloon muuttamista. En kyllä mitenkään pystyisi katselemaan vierestä puutarhan rappiota, sillä ei meillä kukaan muukaan niitä tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi aika helppohoitoinen puutarha, joten se kyllä pärjää välillä omillaankin. Ja apua löytyy toiselta selkävaivaiselta ;) Eiköhän tämä tästä taas :)

   Poista
 5. Ihanat punaiset kukat. Myös minun lemppareita! Paranemista! Malta hetki, niin olet taas kohta iskussa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän :) Aloitin tänään uuden kirjan, kerron siitä kohta lisää.

   Poista