keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kun kurkusta kasvoi sydämiä


Nyt meillä tarjoillaan sydänkurkkuja <3


Näin keväällä Kauppilan kuvastossa sydänmuotteja kurkuille. Muotissa kasvattaminen kuulosti ja näytti niin mielenkiintoiselta, että sitähän täytyi päästä kokeilemaan. 

Siellä se sydän on.

Muotissa on pidike poikineen, joilla kansi ja pohja kiinnitetään yhteen.


Ohjeet ja kuvat olivat paketissa.
Kauppila Oy lähetti  ystävällisesti sydänkurkkumuotin blogiyhteistyön merkeissä.


Sitten vain kurkkua valitsemaan. Kurkkupienokaisen pitää olla mahdollisimman suora, että mahtuu muottiin.

Yksi hyvä, reilun 15 sentin mittainen löytyi.

Nipsut kiinni ja sinne kurkku jäi kasvamaan viikoksi. 
Ohjeessa kerrotaan kurkun kasvavan 3-5 päivän aikana sydämen malliseksi. Päivät kun menee niin nopsaan, viikkohan siinä vierähti.



Kurkut ovat kasvaneet jo kattoon asti. 
Ohjasin niitäkin nyt kattopalkkia pitkin kasvamaan, siellä on vielä tilaa Zilgan ja vadelmien seurana.


Ostimme alkukesästä infrapunalämmittimen kasvariin, jota pidetty päällä melkein joka yö. Ainakin silloin, kun ulkolämpötila illalla putoaa alle 10 asteeseen. Luulenpa, että ilman lämmitintä ei kasvit olisi kasvaneet niin hyvin. Varsinkin kurkut ovat tosi herkkiä kylmälle ja kostealle. Aikaisempina vuosina kylminä jaksoina kurkut ovat aina menneet piloille. Lamppuun kannatti sijoittaa muutama kymppi.




Eilen sitten menin ihmettelemään, mitä muotin sisältä löytyy. 

Muotin yläosa on tehnyt sydämen muotoja kurkkuun.




Siinä sitä ihmeteltiin kurkkua joka puolelta.



Ei muuta kuin uusi pikkukurkku kasvamaan sydämiksi ja ilahduttamaan ruokapöytää.


Sieltä on tulossa taviskurkkujakin.

Sydän <3
malttaakohan näitä syödäkään...



Sydämellinen salaatti. 
Njamm.. oman kasvihuoneen kurkun maku on aivan erilainen, se maistuu jollekin.


Honeoye-mansikat alkavat kypsyä. 
Se on aikainen lajike ja suuri kokoinen, hyvä herkuttelumansikka alkukesään.


Makoisaa viikon jatkoa !