maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kukkia helteessä, herkkuja lautasella ja sen vieressä

 
Jaloakileijat Rotsternit alkoivat kukkimaan kunnolla, kun poimin kotilot niitä kiusaamasta.
Huomasin viikko sitten, että mitäs kukan juuresta on osa lehdistä syöty täysin. Kotilohan siellä köllötteli vatsa pulleana, se sai äkkihäädön.



Lisää pioneja on tullut kukkaan viime päivinä.
Vaaleanpunainen Dr. Alexander Fleming on korkein ja suurikukkaisin pioneistani.





Nyt tuli ison kiven juuressakin eka pioninkukka, Rubra Plena . Epäilin jo, että olenko istuttanut liian syvään.
Kukka ei pysynyt montaa päivää, paikka on kuuma kuin pätsi.




Ensimmäinen lakka Nyby kypsyttelee maistiaista mininevalla.

Mesimarjoja kypsyy hiljalleen.

Sitruunakurkut ovat alkaneet kellastua, pikapuoliin päästään koemaistamaan. 

Sitruunakurkkuja, ei näitä kauhian kova himo ole kuorineen popsia ;) 
Saas nähdä minkälaisia nuo piikit ovat, kun kurkut ovat kypsiä.

sitruunakurkun alku

Yksi kesän suosikkiruoastani on tomaattivuohenjuustokeitto paahdetuilla ruislevillä, joille on sivelty öljyyn murskattuja valkosipulinkynsiä. Nams, että nämä leivät maistuvat !! Valkosipulit ovat viime syksynä istutettuja ja ovat nyt valmiita. Nostelen niitä sitä mukaa maasta, kun tarvitaan.
  
Päivän salaattiin kuutioin lisukkeeksi vesimelonia ja nektariinia.
Salaatti maistuu aina hiilihapotetun veden kera, oli miten kova helle tahansa.

Valiomuotoinen sydänkurkku <3 


Helteisen päivän iltaa Vaasan rannoilta.




Helleviikko jatkuu, hiphei !!