perjantai 18. heinäkuuta 2014

Ekat Sitruunakurkut maiskuteltu


Nyt olemme päässeet maistelemaan ensimmäiset sitruunakurkut. Hedelmät olivat jo niin keltaisia, että ajattelin niiden olevan kypsiä. Ja niinhän ne olivatkin.

2 kypsää sitruunakurkkua ja 2 raakiletta

Sitruunakurkuista sanotaan, että ne voisi syödä kuorineen, mutta itse tykkään kuoria. Kurkuissa raakileina olevat pikkupiikit lähtevät melkein pois hedelmän kypsyessä ja viimeistään pesuvaiheessa. Mutta alitajunnassa piikit kummittelevat eikä yhtään tee mieli syödä niitä kuorineen. 



Sitruunakurkku on taitava kiipeämään itsekseenkin naruja pitkin.
Aluksi kieputin naruja varsiin, narujen päät laitoin menemään kattopalkkeja pitkin. Kurkku on kietoutunut niihin lujasti kiinni.


Sitten se tärkein, maku;
sitruunakurkku maistuu eniten tavalliselle kurkulle, ehkä aavistuksen makeampi. Ja maussa on mielestäni vivahde melonista. Sitruunaa ei mausta löydy, ainoastaan ulkomuodosta. Erittäin miellyttävä uusi tuttavuus. Kasvatan ehdottomasti näitä ensi vuonnakin. 
Kannattaa kokeilla, vaihtelua kesäruokapöytään.