sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Satoa puutarhasta -kooste ja uusien kasvatusten suunnittelua
Näin tammikuun pakkasilla/ loskakeleillä (vuoretellen kumpaakin) ei vielä puutarhassa tapahdu mitään, joten kaivelin arkistosta vanhempia kuvia puutarhan antimista. Näistä kuvista tuleekin jo ideoita mieleen ensi kesäksi. Keltaista päärynätomaattia täytyy taas laittaa kasvamaan parin vuoden tauon jälkeen. Tomaatit olivat niin makeita. Maisseja tietysti taas, mutta nyt vain yhtä lajiketta. Myös uudenseelanninpinaattia, se on ollut paras pinaattilajike, mitä olen kasvattanut. Parhaiten pinaattini ovat kasvaneet mustikkamaan happamassa maassa. Kasvimaalla ja kukkalaatikossa pinaatit ovat jääneet ruipeloiksi ja alkaneet liian nopeasti kukkimaan. Eli eivät näytä pitävän kovinkaan paljoa lannoitetusta maasta.Viime viikolla oli yhtenä päivänä hienot hiihtokelit. Hiihtelin hissukseen jäällä ja nautin auringonpaisteesta, usvasta, kevättalvesta ja hyvistä laduista. Seuraavana päivänä satoikin taas vettä ! Saisi kunnon talvi jatkua edes viikon, pari kerrallaan ettei joka välissä ladut sulaisi. Nyt sitten täytyy lenkkeillä jäisillä teillä nastat narskuen. Pidätkö sinä hiihtämisestä ?


17 kommenttia:

  1. Upea kooste jälleen, Sinulla kasvaa vaikka mitä! Hiihtäminen on mukavaa, latuja vain ei meilläpäin oikein ole ja lumitilannekin on aika heikko. Tuo hiihto/latukuva on kyllä hyvin houkutteleva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä sentäs aina silloin tällöin tulee ihan kunnolliset hiihtokelit, saisivat vain pysyä pidempään.

      Poista
  2. Makoisa kooste, noilla pärjää pitkälle talveen :) Minä yritän kerätä vinkkejä sieltä täältä mitä kannattaa kokeilla kasvattaa, parvekkeella tosin. Täällä pk-seudulla ei paljoa hiihdellä, loskakeli :/.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parvekkeellakin pystyy kasvattamaan kaikenlaista. Kunhan mahtuu tarpeeksi isoja ruukkuja voi vaikka pienikokoista hedelmäpuuta kasvattaa, viiniköynnöksiä ja salaatteja, yrttejä yms.

      Poista
  3. Aikamoinen määrä herkkuja. Pitäisi taas tulevana kesänä muistaa kuvata sato, jotta siitä olisi sitten talvella muisteltavaa.
    Hurjaa säiden vaihtelua. Yhtenä päivänä lunta tulee taivaan täydeltä ja seuraavana suurin osa siitä on tiessään. Jonkinlaista tasaisuutta toivoisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa tasaisuutta täälläkin toivottaisiin.
      Talven pakkasilla on tosiaan kiva katsella värikkäitä ja mehukkaita satokuvia.

      Poista
  4. Hieno kuvakooste. Minä pidän hiihtämisestä ja etenkin vapaa, eli luisteluhiihto on mun juttuni. Aikoinaan kouluaikaan tuli myös kilpailtua koulujen välisissä ja piiritasolla. Pidemmälle eivät lahjani kuitenkaan riittäneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole vapaata tyyliä oppinut, ei kunto riitä. Se näyttää niin helpolta, kun toiset suhahtavat ohi.

      Poista
  5. Ihania herkkuja. Niin värikäs vitamiini kollaasi.
    Täällä tuli nyt talvi. On kyllä niin vaihdelleet nuo ilmat.
    Mukavaa viikkoa sinulle

    VastaaPoista
  6. Upea tuo satokooste- ah, täällä huokailen. Kesä on niin kiireistä mutta jotain koitan itsellekkin kasvattaa jälleen. Ihan tuota pikaahan se kevät koittaa.
    Kiva kun olet päässyt nauttimaan hiihtokeleistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monenlaista herkkua saa kasvatettua kesän aikana näin pienelläkin tontilla.
      Siellä tosiaan kesät on työtä täynnä.
      Nyt odotellaan uutta lumikuuroa kuumeisesti.

      Poista
  7. Ai mahoton mistä kaikesta oletkaan saanut satoa! =) nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että tänä keväänä on taas puut ja pensaat kukkia täynnä.

      Poista
  8. Täälläpä myös yksi hiihtointoilija odottaa viikonlopun sivakointeja. Lumettoman viime talven jälkeen sitä taas huomaa, miten nautinnollista tuo hiihtäminen onkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppas muuta ! Nyt on kunto parantunut sen verran, että jaksaa jo vähän pidempiä lenkkejä. Laitankin eilisestä sivakoinnista kohta kuvia.

      Poista
  9. Aivan upean monipuolisen sadon olet saanut!
    Päärynätomaatit oli meilläkin viime kesän suosikkeja, niitä pitää laittaa taas kasvamaan :)

    VastaaPoista