perjantai 20. helmikuuta 2015

Nyt vähän jänskättää


Palataanpa ajassa taaksepäin elokuulle 2013. Silloin sain puutarhavieraita Kotipuutarhalehdestä. Ja voihan vimpula, kun minua jännitti koko kesän. Se kesä meni elokuuta odotellessa ja toivoessa, että pensasmustikoita ja muuta satoa kasvaisi ja kypsyisi.  Onneksi mustikoita oli vielä tuolloin pensaissa jäljellä ja kuvaaja Teija Tuisku sai napsittua kuvia.  Loppujen lopuksi kuvia otettiin ympäri puutarhaa, missä hedelmiä ja marjoja oli vielä tulollaan.  Pikkuhiljaa jännityskin siitä karisi, kun toimittaja Outi Tynykselle kerroin puutarhaharrastuksesta. Se oli elämäni ensimmäinen haastattelu ja lehtijutun teko, kyllähän sitä saakin jännittää, eikös vain ? :) Jälkikäteen ajattelin kyllä, että olisi pitänyt laittaa se ja se paikka kuntoon. Mutta eihän puutarhaa koskaan valmiiksi saa, eihän ? Nyt juttu sitten ilmestyy seuraavassa Kotipuutarhalehden numerossa ensi viikolla. 

Siniluumu talvitunnelmissa


Samo omppu ylä- ja alakuvissa. Siihen kohdistuu seuraava operaatio.
Samoon on kasvanut paljon ylöspäin sojottavia oksia, jotka katkaisen tai typistän maaliskuun aikana. Oksia saisi muutenkin vähän harventaa. Omput kasvavat turhan tiheässä. Täytyy tutkailla puuta tarkemmin, kun kevät etenee.
Punakaneli on niin harvaoksainen, että sille riittää vähäisempi leikkausoperaatio.Tänään sammutin pergolasta joulu.. eikun talvivalot. Eiköhän nyt jo pärjätä auringonvalolla. 

 

Lumikuvat on parin viikon takaa. Nyt täällä on ollut muutaman päivän taas vesikelit.

Leijuva Siiri miettii talven menoa ;)


Onneksi kevätaurinko jo piristää päiviä, sadekuurojen välissä.

Hyvää viikonloppua ja olevaa tai alkavaa hiihtolomaa, kenellä se sattuu olemaan !
Meillä se alkaa nyt, jippii !!!

Niin ja muistakaahan osallistua kirja-arvontaan, joka löytyy edellisestä postauksesta.
Aikaa on helmikuun loppuun asti.


16 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pääsemme lukemaan juttuasi. Kasvatusprojektisi ovat niin upeita, että suu pyöreänä täällä ihmettelen mitä kaikkea viitsit kasvattaa! Onnea lehtijutusta! Toivon todella, että niitä tulee lisää! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan. Kiva kuulla, että mielenkiintoisia juttuja ja kuvia on löytynyt.

   Poista
 2. Kivaa. Mulle tulee Kotipuutarha-lehti, joten syynään jutun ja kuvat tarkkaan. Sulla on niin upea puutarha, että on todellakin jutun, jos useammankin väärti!

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva, että satuin lukemaan tämän postauksesi, niin tiedän lukea lehden heti tarkemmin : )
  Toimittajan haastattelu taitaa aina vähän jännittää, varsinkin kun se tehdään kotona. Itse toivoisi pihan olevan aina silloin tiptop... mutta käytännössä jokin vähän "hoitamattomampi" kohta voikin olla todella kaunis kuvissa ! Ja nykyään on suosiossa myös villipuutarha -tyyli, onneksi ; )
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä jotenkin ajattelee, että tiedänkö minä nyt oikein mistään mitään, kun olen tällainen harrastelija ;D

   Poista
 4. Onpa kiva että pääsemme Kotipuutarha-lehden kautta tutustumaan puutarhaasi, sieltä varmaan löytyy vaikka mitä ihanuuksia. Varmaan haastattelu jännitti ja ajatukset pyörivät päässä mitä vielä olisin voinut tehdä ennen haastattelua. Mutta kun vieras tulee kotiin tai puutarhaan, hän kuitenkin katselee eri silmin kuin itse ympäristöä ja moitteen paikkoja ei varmaan löydy. Toivottavasti Siirikin pääsi kuviin mukaan, rapsutukset neitoselle! Aurinkoa viikonloppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siiri oli tuolloin vielä pilkkeenä jonkin kollin silmäkulmassa ;D Kisuli syntyi vasta viime keväänä.

   Poista
 5. On varmasti kiva juttu, mukavaa kun on tulossa lehtiä, mitä odottaa! Lehdissä näyttääkin nyt olevan juttuja useamman eri bloggaajan puutarhoista, mielenkiintoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä lukemassa tarkemmin blogeja, mistä lehdistä löytyy.

   Poista
  2. Olipa mukava juttu, kyllä sinulla on monipuoliset viljelykset! Kävikin hyvä tuuri, olin tilannut juuri tästä lehdestä näytenumeron, ja lehti kolahti suoraan postilaatikkoon. Ainakin Viherpihassa taisi myös olla esittelyssä bloggarin puutarha.

   Poista
 6. Hienoa! Oli varmasti mielenkiintoista olla mukana tuollaisessa jutun teossa. Onneksi tulee Kotipuutarha tilattuna, pääsen lukemaan.

  VastaaPoista
 7. Täytyy heti muistaa lukea, kun lehti tulee.

  VastaaPoista
 8. Onnittelut lehteen pääsystä! Innolla odotan pääseväni lukemaan tuon jutun ja näkemään kuvat. En ole koskaan pettynyt Kotipuutarhan juttuihin kotipuutarhoista. ;)

  VastaaPoista