maanantai 16. maaliskuuta 2015

Retkellä luontopolulla


Sunnuntaina paistoi aurinko niin keväisesti, että teki mieli lähteä samoilemaan metsään. Itse en ole aikaisemmin käynytkään tällä luontopolulla. Nyt takuulla menemme uudestaan, kunhan kaikki jäät sulavat poluilta. Varjopaikoissa oli vielä liukkaita kohtia.


Lumet ovat täältä jo sulaneet. Saas nähdä tuleeko vielä lupailtu takatalvi.


Luontopolulla kuljetaan kosteiden paikkojen yli pitkospuita pitkin.


Menemme kevään edetessä katsomaan, nouseeko kalat tätä uomaa pitkin.
 

Polun varrella on opastauluja. Marjoista kertovat taulut huomasin tietysti oitis. 


Marjoissamme on aikamoiset C-vitamiinivarastot. 
Olenkin huomannut positiivisena yllätyksenä, että kuivattuja mustikkoja pystyn syömään ilman että vatsa menee huijatille. Ne ovat tämän taulun mukaan hyviä ripsalääkkeitä.
 Tässä vaiheessa kameran akku sanoi piip, reissun kuvat oli siinä.
1,6 km talsittuamme, joka tuntui yllättävän pitkältä epätasaisella polulla, oli laavu vastassa. Polttopuut oli tietysti loppu. Mutta ei hätiämitiä, tuttavaperhe oli niin hyvin varustautunut retkelle, että saimme makkarat paistettua. Ja termarikaffit päälle pullan kera. Metsässä hurahti mukavasti sunnuntai-iltapäivästä 3,5 h hyvässä seurassa. Illalla, kun nämä tontut painoi päänsä tyynylle, kyllä uni maittoi. 

Tarina jatkuu luontopolulta seuraavalta retkeltä. Yritämme löytää sieltä kalannousupaikan.


7 kommenttia:

 1. Olipa metsänpohja jo hyvin kuivunut ja mukava siellä on hiippailla. Kivoja nuo taulut, piristävä hengähdystauko kesken tassuttelun! Nuotilla istuminen on kyllä tosi kivaa ja kaikki eväät maistuvat siellä aina vähän paremmilta! Harmin paikka on aina kun kameran akku loppuu, sitä ei aina huomaa tarkistaa kun innoissaan on jonnekin menossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimmaksi osaksi polut oli jo kuivia, mutta löytyi vielä jäätä ja vesilammikoitakin.
   Mies viikonloppuna kysyikin, että missä olen juonut parhaat kahvit. Kyllä se maistuu parhaimmalta juurikin nuotiolla makkaran grillaamisen jälkeen tai marjametsässä syksyllä.

   Poista
 2. Nyt on ollut ihania ulkoilukelejä. Eväsretki luontoon on hieno elämys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on paistellut pitkään, tänään pilvistyi. Eväät maistuvat ulkoilun jälkeen.

   Poista
 3. Luonnossa samoilu on lääkettä koko keholle ja mielelle. Ja ulkoilma antaa hyvän unenkin - ja untahan voi sitten nähdä vaikka niistä tontuista:)

  VastaaPoista