maanantai 1. kesäkuuta 2015

Aprikoosin kukkiaKoin viime viikolla kivan yllätyksen, kun tulin kotiin muutaman päivän reissulta. Aprikoosi oli tullut kukkaan. Se kukkii nyt ensimmäisen kerran ulkona kasvaessaan. Pölytyksen kannalta ilmat olivat huonot, kylmää, tuulista ja sateista. Toivotaan nyt, että jokunen aprikoosi lähtisi kasvamaan. 


Sää on vaihdellut täällä vuorotellen myrskystä ja sateesta, auringonpaisteeseen. Ja nopeassa tahdissa saman päivän aikana.


Tulppaanit ovat nyt kukassa. Harmi vain kun sade piiskaa ne niin äkkiä huonoksi.


Olin tässä koneella yksi päivä ja ihmettelin, mikä pihalla kolisee. Tuuli kaatoi palmun ja sen ruukku hajosi. Tulipahan ratkaistua sekin pulma, kun olen jo kauan miettinyt mitenköhän palmuun saisi vaihdettua isomman ruukun. Oli jo korkea aikakin, sen verran täynnä ruukku oli  juuristosta. Eipä tuolla paljoa multaa ollut. Nyt kun löytäisi suuremman, kevyen (että jaksaa nostaa talveksi varastoon) ja vielä sellaisen, joka pysyisi pystyssä tuulenpuuskissa. 


 

Nyt kukkii myös lakat. Istuttamistani kolmesta taimesta nousi reilu kymmenen alkua. Loppukesästä voitaisiin saada jo 10 lakkaa. Se olis 90 % enemmän kuin viime vuonna ;)


Kasvihuoneessa ensimmäinen viinirypäle puskee nuppuja kovaa vauhtia. Nyt puutarha alkaa olemaan pikkuhiljaa valkoisessa kukkameressä, kun kaikki hedelmäpuut kukkivat. Paistaisi vain aurinko sen verran kauan, että ehtisi pihalle kameran kanssa. Lähipäivinä on luvassa valkoisia kukkakuvia ja paljon :D

10 kommenttia:

 1. Hienoa, että aprikoosisi selvisi talvesta, ihania kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin melko varma, ettei selviä talvesta. Mutta taas tuli todistettua, että arempiakin kasveja kannattaa kokeilla.

   Poista
 2. Näkisitpä meidän viinirypäleen...silmuilla vasta. Onhan se vasta tänä keväänä istutettu ja ihan ulkona....ei taida tänä kesänä vielä rypäleitä tehdä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla, ettei ekana kesänä tule rypäleitä. Meidänkin ulkona kasvavissa viinirypäleissä on vasta ekoja silmuja. Tuo kasvihuone lämmittää niin varhaisesta keväästä lähtien, että siellä ollaan kuukautta edellä.

   Poista
 3. Aprikoosi kukkii, oi kuinka kaunista!
  Tuo oma lakkasuo on niin söpö - vai ovatkohan kuitenkin valokkeja tai ehkäpä hilloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakkasuolla on kokoa neliön verran ;) Omaan suuhun sopii parhaiten valokki.

   Poista
 4. Ihanaa kukkaloistoa ja kaunis tuo Aprikoosi.

  VastaaPoista
 5. Kuin etelän mailta, aprikoosia ja rypäleitä versus hillan kukat! Sinulla on herkkujen puutarha! Arkajalkoja kannattaa kokeilla, ne voivat yllättää myös iloisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelän ja pohjoisen herkkuja sulassa sovussa.
   Totta Saila, arkajalat ovat niitä mielenkiintoisimpia yllättäjiä.

   Poista