torstai 9. heinäkuuta 2015

Ruusupuistossa


Kävin viime viikonloppuna Vaasassa olevassa ruusupuistossa. Hietalahdessa olevassa puistossa kasvaa reilut sata ruusulajiketta. Alueella on ollut 1960-luvulle asti siirtolapuutarha, siltä ajalta on jäljellä mm. omenapuita. Ruusujen lisäksi meitä kiinnosti frisbeegolfrata. Se on tehty ruusupuiston ympärille.  Ostin pari tuohon tarkoitukseen olevaa frisbeetä. Ne lentelivät aivan erilailla, kuin perinteiset kevyet frisbeet. Täytyy käydä uudestaan tässä viikon parin sisällä, kun ruusuja tulee lisää kukkaan. Ja frisbeet taas tietysti mukaan.


Ruusupuiston keskellä on sininen pergola. Sen vieressä kasvaa köynnösruusuja, mutta ne eivät vielä kukkineet. 


Aika paljon oli ruusuja, jotka eivät olleet lähteneet kasvuun talven jäljiltä.

Punainen juhannusruusu kukkii hienosti. Ihanan väriset kukat !

Piharuusu taisi olla korkein pensas. Se oli jo lopettelemassa kukintaansa.
Tykästyin myös Luumuruusun kukkiin. Niiden vaaleanpunainen väritys näytti mattapintaiselta ja niin tasaiselta.En muista nähneeni aikaisemmin Tornionlaaksonruusua.


  
 
  


Valkoista ruusua oli vaikea kuvata, niistä tahtoi tulla vain hattarapilviä. 
Linnunjätöksiä oli melkein jokaisessa kyltissä. Pitäis ens kerralla ottaa luutu mukaan.
Viikonloppuna oli oikein 1 (yksi) hellepäivä ! Voi tätä kesää ! Viileää kesää uhmaten heitin kuitenkin tänään talviturkin menemään. Arkenin uimarannalla Raippaluodossa vesi tuntui hyyytävän kylmältä ja olin jäässä uimisen jälkeen ainakin pari tuntia. Nyt jo varpaita lämmittää, melkein kuin olisi avannossa käynyt :D

10 kommenttia:

 1. Minkä kokoiset tuon tornionlaaksonruusun kukat olivat? Mietin vain, kun mies löysi eilen hyvin samannäköisen ruusupensaan trimmerin kanssa ryteikköä siistiessään. Meidän puskassa kukkien halkaisija oli noin neljä senttiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinkin just sen kokoisia 3-4 cm. Kaunis kerrottu kukka.

   Poista
  2. Kiitos :) Katsoin nyt tarkemmin puskasta ottamastani kuvasta sen muotoja, niin voipi hyvinkin olla juuri tornionlaaksonruusu. Mukava olisi varmistua edes yhden ruusupensaan nimestä :)

   Poista
  3. Käyn ottamas tässä joku päivä lisää ruusukuvia. Toivotaan, että löytyy muitakin tutunnäköisiä kukkia.

   Poista
 2. Upeita ruusuja. Mäkin ihastuin tuohon luumuruusuun :)

  VastaaPoista
 3. Ihania ruusupensaita. Onko tuo ruusualue uusi, kun siellä on moni ruusu vielä aluillaan ja niille on laitettu hauskasti omat neliöt kullekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusupuisto on kunnostettu 2008, jolloin nimikyltit on laitettu. Joten on se aika pitkään jo ollut. En tiedä miksi monet ruusupensaat on vielä aivan alkutekijöissä. Onhan täällä ollut kylmä alkukesä. Voi olla jotain arkoja lajikkeita, jotka eivät oikein menesty näillä leveyksillä.

   Poista
 4. Frisbeegolfrata ruusupuiston ympärillä kuulostaa hyvältä! Ruusut eivät niinkään ole minun juttuni, joten taitaisin valita ennemminkin tuon golfradan :) Tuo tornionlaaksonruusu näyttää kyllä oikein hienolta, erikoinen ruusuksi, kuvista voi ihan tuntea tuoksun! Harmi kun kävimmekin juuri pari viikkoa sitten Vaasassa, emmekä tienneet silloin poiketa tuolla.

  VastaaPoista