maanantai 23. marraskuuta 2015

Talvi ja lumityöt !


Johan tuli talvi yhdellä rysäyksellä ! Lauantai aamulla sai hieraista silmiään toisenkin kerran, talvi oli tullut yön aikana. Eihän siinä muu auttanut, kuin aloittaa lumityöt. Ne on toistaiseksi minun hommia, mies loukkasi lonkkansa lenkillä edellisviikonloppuna. Lumitöitä saikin tehdä useampaan otteeseen, lunta satoi lisää ja lisää. Ei sinänsä olen aina tykännyt lumitöistä, Paitsi tällaisista, jossa on märkää lossakkoa pohjalla. Ja lumi tarttuu kolaan kuin liimattu !#grrr#" Muistin siinä ärräpäitä päässä pyöritellessä, että Fiskarsiltahan tuli juuri talvipaketti. Siellä oli mukana lumentyönnin. Kipaisin hakemassa sen "koeajoon". Lumentyönnin olikin yllättävän kevyt käyttää, siinä näkyy olevan alumiinivarsi. Märkä lumikaan ei tarttunut kiinni, niinkuin vanhaan kolaan. Lumentyönnin sai vakipestin käytävien,"porraspäiden" ja terassien lumityökaluna. Samalla päätin, että nyt kyllä hankin myös uuden lumikolan, jotta koko piha-alueen lumityöt sujuisivat kevyemmin. Tuossa Fiskarsin SnowXpert- sarjassa näkyykin olevan sellainen valkoinen lumikola.
* Blogiyhteistyössä mukana Fiskars


Siiri oli alkujärkytyksestä selvittyään lumisella pihalla aivan villinä. Ensimmäiseksi, kun menimme ulos, se pysähtyi kuin seinään lumen huomattuaan. Katseli hetken ympärilleen, että mitä on tapahtunut... ja lähti sitten varovasti tunnustelemaan lunta. Sitten pyydystettiin leijuvia lumihiutaleita ja spurttailtiin ympäri nurmikkoa. Lumentyönnin vähän pelotti, kun se kraappas asfalttia vasten. Mutta uteliaisuus voitti ja paalun takaa oli hauska hyökkiä kohti lumikuormaa. Siinä mentiin välillä sivuluisua ja taas puskan alle piiloon.Vain viikko sitten haravoin vielä viimeisiä lehtiä. Tuo kuva on kyllä vähän aikaisemmin otettu, kun puissakin näkyy vielä lehtiä. Haravoin ensimmäistä kertaa isolla XL kokoisella lehtiharavalla. Vanha harava, josta on jo muutama piikkikin lentänyt, näyttää pikkuruiselta. Mietin, että mitenköhän kömpelö noin iso harava on. Mutta sillä sai nopeasti nurmikot puhtaaksi. Muutamalla vedolla tuli kottikärryllinen luumujen lehtiä. Eikä mitenkään raskaskaan, alumiinivarsi siinäkin tekee sen kevyeksi. 
* Blogiyhteistyössä mukana Fiskars


Kun minä haravoin, Siiri pinkaisi männyn latvaan. Se kävi tosiaan melkein latvassa, ehkä pari metriä latvasta jäi tutkimatta. Sitten se taiteili sieltä kieppuen alas. Me leikitään usein mäntyjen rungoilla, ne on Siiristä hauskoja, kun niistä tippuilee kaarnan palasia.


Kävin napsimassa kuvia sunnuntai-illalla. Puutarha ja luonto oli kuin satumaasta. Puiden oksat notkuivat lumesta. Luumut ja päärynät olivat saaneet kauniit talviasut. Ja luumuista onkin monta kuvaa... Sen verran kylmä tuli näppeihin etten tarjennut kameraa mitenkään säädellä vaan automaattiasetuksella otin kaikki kuvat. Huomasin vasta aamulla, että yhden männyn latva on repeytynyt ja pudonnut mustikkamaan päälle. Näkyy jo tuossa kuvassakin, en hoksannut sitä illalla. Sormet oli niin jäässä ettei eteensä nähnyt ;) Täytyy mennä nyt nostelamaan ja sahaamaan oksat pois. Toivottavasti tuon taaimmaisen penkin mustikat eivät ole katkenneet !?! Metsässä näkyy kallistuvan yksi sun toinenkin puu, saas nähdä tuleeko enemmänkin oksia alas. Lumen paino täytyy olla valtava, kun ensin oli suojakeli, sitten tuli lisää lunta ja lopuksi kovat pakkaset. Pudottelin tuijista lumia pois jo lauantaina, kun alkoivat taipuilemaan.Raikkaan talvista viikon alkua !


16 kommenttia:

 1. Leveä lapainen harava on kyllä tosi hyvä! Voi tuota Siiriä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän näppärä käyttää isosta koosta huolimatta.

   Poista
 2. Voi miten upeat, lumeen verhoutuneen puutarhan kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt saa neljättä ja ehkä viimeistä päivää ihailla lumimaisemia.

   Poista
 3. Hienot talviset näkymät! Hih, ja kissan hepuli on hyvin jäänyt kuvaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just kamera ehti napsaista kuvan. Yleensä näkyy tyhjää vain, kun Siiri on jo kuvan ulkopuolella :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olis vain saanut jatkua vähän pidempään tällaiset kelit.

   Poista
 5. Hienon näköistä, tännekin satoi viikonlopun aikana paksut kinokset, ja maisemat ovat puhtaan valkoiset. Harmi vaan, kun jo huomiseksi on luvattu plus-asteita ja lumet todennäköisesti sulavat. Minä kun jo ehdin toivoa, että lumi pysyisi kevääseen saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta. Täällä on vielä nyt tiistaina pakkasen puolella, mutta tuuli alkaa pikkuhiljaa pudotella lumia.

   Poista
 6. Hui. Onneksi kisu tuli ehjänä alas. Monesti kissan kiikuttua puuhun ei uskalla tulla alas. Hauskaa sillä tuntuu kuitenkin piisanneen uudesta, kauniista puhtaan valkoisesta lumesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännitettiin kans, että pääseekö alaskin. Muttei mitään ongelmaa. Ei se ole ennen noin ylös kiivennytkään. Käy yleensä pari metriä mun pään yläpuolella ja tulee samantien alas.

   Poista
 7. On se talvi vaan kaunis varsinkin silloin kun lumi pysyy puissa. Ja aika kivan näköinen tuo valkoinen lapio. En ole ennen nähnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi suli ja uus taas tuli. Ei nyt aivan yhtä paljoa kuin viimeksi, mutta maa valkoinen kuitenkin.
   Valkoiset lumityövälineet ovat kyllä piristäviä uutuuksia, mustia on ollut iät ja ajat.

   Poista