keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Lumen syleilyssäMietin tässä, että minkäköhän vuodenajan valitsisin, jos pitäisi suosikki valita. Kevät on kutkuttavaa aikaa, kaikkea uutta voi suunnitella ja luonto herää. Kesällä voi nauttia lämmöstä, kasvien kasvusta, kukkien kauneudesta. Syksyyn kaikki huipentuu, marjat, hedelmät ja vihannekset kypsyvät. Kaiken sen touhun jälkeen, talvi on erittäin tervetullut. Nyt saa puutarha olla ja voi vain ihailla lumisia puita ja hetkellisiä auringonsäiteitä niiden oksilla. Jotenkin näissä lumisissa maisemissa sielu lepää. Odotan innolla myös kunnon hiihtokelejä. Tänne ei vielä ehditty latuja ajamaan. Taidanpa olla myös talvi-ihminen, kevään, kesän ja syksyn lisäksi. Turha kysyä, mikä se paras vuodenaika on.. ;) 


 

Keskimmäisestä männystä taipuili alaspäin isoja oksia. Yksi ei lumenpainoa kestänyt ja se oli romahtanut pensasmustikoiden päälle. Säikähdin jo, että nyt meni kaikki uusimmat istutukset. Mutta näyttäisi siltä, että vain muutamia pienempiä mustikoiden oksia katkesi. Eipä siinä muuta kuin saha käteen ja oksat poikki. Sainpahan tuoreita männynoksia terassille kanervaistutuksiin. Laitoin niitä myös köynnösruusujen ja muiden arkojen kasvien juurille.

 
 

Keittiöpuutarha talviunilla.

 
 
 

* blogiyhteistyössä mukana Fiskars  

Maanantain lumimyräkässä lunta satoi nopeampaa kuin ehdin autoa putsata. Aloitin tuulilasista ja kun olin auton kiertänyt, kaikki oli taas valkoisena. Huiskin Fiskarsin lähettämällä uudella harja/jääraapalla minkä ehdin. Harja oli kätevä käyttää pitkän vartensa ansiosta. Ei tarvinnut pelätä likaavansa takkiaan kuraisen auton kylkeen, kun harjalla ylettyi pidemmälle. Fiskarsin talvipaketissa oli mukana myös autolapio. Se saa kulkea takakontissa mukana, jos joskus jää lumipenkkaan sutimaan. Harja ja lapio ovat Fiskarsin uutuuksia SnowXpert-sarjasta. 
Linkistä voit käydä lukaisemassa lisää tuotteista;
Fiskarsin lumityökalut
 
* blogiyhteistyössä mukana Fiskars 

Autoharja on naarmuttamatonta silikonia. Toimii hyvin tuossa märässä lumessa. Ja harjasta oli helppo huitaista lumet pois urakan lopuksi. Valkoinen lumityökalusarja on piristävä uutuus iänikuisiin mustiin verrattuna. 


Terassilla on yhdessä ruukussa sitkeitä neilikoita. Ne kukkivat vaikka pakkaset paukkuvat ja lunta sataa. Nuppuja olisi vielä paljon tulossa. Ei sitä tiedä vaikka ilmat taas lämpeäis.Kukkaista joulukuun alkua ! 


19 kommenttia:

 1. Olisihan talvi mukavaa aikaa, jos se olisi tuollaista valkeaa ja lumista. Täällä etelärannikolla talvi on kuitenkin enimmäkseen pimeää ja loskaista.
  Fiskarsin lumiharja näyttää pätevältä vehkeeltä. Saattaapa olla, että moinen autoharja kotiutuu meikäläisen käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä länsirannikolla lunta tulee aina välillä todella sakeasti, sitten taas sulaa. Saisivat pysyä pidempään. Lumiharja tuntuu kätevältä. En ole aikaisemmin silikoniseen törmännytkään.

   Poista
 2. Ohhoh, teillä oikeasti on jo talvi siellä! Täälläkin kaivattaisiin jo lumen tuomaa valoa, monta viikkoa on vain satanut vettä melkein koko ajan, kaikki on mustaa, märkää ja ankeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset kuvat on ekasta lumisateesta, ne on kyllä jo sulaneet. Nyt tuli vähän uutta tilalle.

   Poista
 3. Komeita lumikuvia<3 Meillä tosiaan paljas maa ja nurmikko vihertää :)

  VastaaPoista
 4. Todella kaunista. Ollaan me vain rikkaita, että meillä on vuodenajat. Itse rakastan kevättä.

  VastaaPoista
 5. Ihanaakin ihanammat talviset kuvat. Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Kaikki vuodenajat ovat hienoja.

  VastaaPoista
 6. Ihanat lumikuvat!
  Kyllä se vain on rikkaus kun on neljä vuodenaikaa!

  VastaaPoista
 7. Ooh mitä kuvia! Itsellä meinaa välillä usko loppua kesken, kun aamulla lähden ja illalla tulen pilkkopimeässä, eikä lunta näy missään. Mutta hienoa, että todistettavasti jossain päin Suomea on ollut klassisen kaunis talvipäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset maisemat kyllä piristävät kummasti. Saisivat vain pysyä koko talven.

   Poista
 8. Voi että mitkä lumikinokset! Meillä ei ole lumesta tietoakaan :/. Pätevän näköinen tuo autoharja, sille tuleekin käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silikoninen harjasosa on jänskä uutuus. Ei tartu lumet kiinni.

   Poista
 9. Onpa teillä ihanan talvista. Meidn piha edelleen märkä ja kurainen eikä talvesta ole tietoakaan. Tässä kohdassa aina toivoisin asuvani pohjoisempana, jotta olisi oikea talvi ja sitten toisena hetkenä taas odotan aikaista ja lämmintä kevättä, jotta pääsisi puutarhapuuhiin nopeasti. :D Kai se niin on, että kaikissa vuodenajoissa on aina se oma hyvä puolensa ja vaihtelu virkistää tässäkin! Ihanaa päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin nuo lumet ovat jo sulaneet. Aina sitä kuitenkin tulee uutta tilalle, ainakin pariksi päiväksi.

   Poista
 10. Blogissani Suvipiha on sinulle haaste.

  VastaaPoista