tiistai 11. lokakuuta 2016

Mmmm... oman maan maissia


Kyllä se maissien hoputtaminen auttoi, ehtivät juuri ja juuri kypsymään. Ensi keväänä täytyy laittaa siemenet maahan jo huhtikuulla, tänä vuonna se jäi toukokuun alkuun. Kiirushan siinä meinasi tulla.


Maississa on niin paljon suojalehtiä ettei ensimmäiset pienet hallat pääse niitä nipistämään. Nyt alkoi olemaan jo pakkasta useampana yönä, niin keräsin sadon talteen.


Osa jäi raaoiksi, mutta ihmeen hyviltä nekin maistuvat. Muutaman tähkän grillasimme, voisulaa ja ripaus suolaa pintaan, namskis ja rouskis, kyllä maistui !Oliivi siirtyi samalla terassilta sisälle. Kokeilen talvettaa sitä nyt olohuoneessa, aikaisemmin se on ollut varastossa talvet. Siellä en muista kastella sitä tarpeeksi usein tai mistäliesyystä, tiputtaa aina lehtensä ja raakileensa kevättalvella. Sisällä toivottavasti muistan sumutellakin sitä useammin.


Suolaista palaa, tacoja, maissia, tomaattivuohenjuusto paisteijoita.Pojat oli sitä mieltä, että nyt kuvaaminen saa riittää ja ei kun syömään.


Mukavaa viikon jatkoa !

11 kommenttia:

 1. Voi ihanuus, oman puutarhan maisseja! Hieno juttu. Hyviä herkutteluhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vielä on pakastimessa pötkylöitä :p Täytyy vain ensi keväänä olla aikaisemmin hereillä, että ehtisivät kaikki kypsyä.

   Poista
 2. Tätä blogiasi, kun olen lueskellut,niin olet kyllä saanut mahtavan sadon. Puutarhassa riittää hommaa pitkälle syksyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä kesä tästä tuli ja satoa omiksi tarpeiksi. Sanoinkin, kun viimeiset maissit, viinirypäleet ja karhunvatut oli poimittu, että nyt vasta huomasin, että kesä on loppunut. Hyvä niin, enää 4 kk ja uudet taimikasvatukset alkaa.

   Poista
 3. Oho, itse kasvatetuista maisseista voi siis saada noin hienoja tähkiä! Mikäköhän meillä on kasvatuksessa vikana, kun maissit tekevät vain viljamaisia tuotoksia, ei oikeita tähkiä ollenkaan??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko pölytyksessä jotain ongelmaa. Istutan maissit liiankin lähelle toisiaan, mutta pölyttyvätpä ainakin hyvin. Useampaa lajiketta ei kannata istuttaa lähekkäin. Parempi yksi lajike tällaisilla omakotitonteilla. Voimaa laitan myös runsaanpuoleisesti, luonnonmukaista kasvimaalannoitetta/ hevonkakkalannoitetta.

   Poista
 4. Ohhoh, täytyypä ensi keväänä kokeilla itsekin. Maissit ovat meillä koko perheen herkkua, juuri voisulan, suolan ja pippurin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun maistat itse kasvatettua maissia, ne ovat aivan oma lukunsa. Ovat niin mehukkaita ja maistuvat oikeasti maissilta. Kannattaa kokeilla :)

   Poista