tiistai 11. lokakuuta 2016

Mmmm... oman maan maissia


Kyllä se maissien hoputtaminen auttoi, ehtivät juuri ja juuri kypsymään. Ensi keväänä täytyy laittaa siemenet maahan jo huhtikuulla, tänä vuonna se jäi toukokuun alkuun. Kiirushan siinä meinasi tulla.


Maississa on niin paljon suojalehtiä ettei ensimmäiset pienet hallat pääse niitä nipistämään. Nyt alkoi olemaan jo pakkasta useampana yönä, niin keräsin sadon talteen.


Osa jäi raaoiksi, mutta ihmeen hyviltä nekin maistuvat. Muutaman tähkän grillasimme, voisulaa ja ripaus suolaa pintaan, namskis ja rouskis, kyllä maistui !



Oliivi siirtyi samalla terassilta sisälle. Kokeilen talvettaa sitä nyt olohuoneessa, aikaisemmin se on ollut varastossa talvet. Siellä en muista kastella sitä tarpeeksi usein tai mistäliesyystä, tiputtaa aina lehtensä ja raakileensa kevättalvella. Sisällä toivottavasti muistan sumutellakin sitä useammin.


Suolaista palaa, tacoja, maissia, tomaattivuohenjuusto paisteijoita.



Pojat oli sitä mieltä, että nyt kuvaaminen saa riittää ja ei kun syömään.


Mukavaa viikon jatkoa !