sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Aprikoosin ja luumunkukkia nuuhkimassa


Nyt on taas muutama valkoinen kukka puutarhassa. Hedelmäpuista aikaisin kukkija on aprikoosi. Ilmat oli kohtalaiset, joten eiköhän sieltä jokunen hedelmä lähde kasvamaan. Autoin vähän pölyttäjiä sutimalla kukkia pienellä pensselillä.  

Sini- ja punaluumut kukkivat myös. Tuossa niiden välissä on vielä kuvassa tyhjä paikka, mutta eipähän ole enää. Ostin siihen tänään uuden päärynän. Vanha päärynä kaadettiin viime kesänä, se oli niin tautinen. Sanotaan kyllä, ettei samaan paikkaan kannattaisi istuttaa uutta. Mutta kaivoin mullat pois noin metrin leveydeltä, samaten vanhan päärynän juurakot. Ja laitoin uutta multaa tilalle. Otin vielä pintamultaa pois koko penkistä viime syksynä. Pian nähdään kuinka uusi päärynä viihtyy tuolla paikkaa.


Punaluumun kukintaa. 

 


Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa !

12 kommenttia:

 1. Todella kaunista kukintaa. Puutarhasi on ihana.

  VastaaPoista
 2. Runsasta ja kaunista kukintaa! Ainakin täällä pörrää kaikenlaisia lentäviä ötököitä, joten sen perusteella voisi kuvitella tulevan myös hedelmiä. Toivotaan niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aprikoosin aloittaessa kukintaa oli vielä viileää, mutta lämpeni sitten ja tuli sateet. Toivotaan, että pörriäiset ehtivät jossain välissä lentelemään.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sitä jaksaa ihastella joka kevät. Ja onhan sitä makunystyröissä jo hedelmien makua :P

   Poista
 4. Ihanaa, aprikoosipuu omalla pihalla,kaunista valkoista kukintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aprikoosia saa jänskättää aina ensimmäisenä, että tuleeko kukkia. Joka vuosi niitä tulee enemmän ja enemmän. Kolmesta kukasta alkoi muutama vuosi sitten.

   Poista
 5. Moikka! Suojaatko aprikoosia mitenkään talveksi, vai pärjäileekö se ihan itsekseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parina ensimmäisenä talvena yritin suojata hallaharsoa keitomalla ympärille. Mutta se painoi oksia lumen painosta ja lumimyrskyt riepottelivat oksia. Pelkäsin että oksat katkee ja katkesihan niistä muutamia pikkuoksia. Sen jälkeen ajattelin, että antaa olla, kestää jos kestää. Ja onhan se kestänyt. Istutin aprikoosin lähelle tuijia, ne suojaavat kovimmilta puhureilta. Kannattaa etsiä puutarhan lämpimin ja suojaisin paikka, jos istutat aprikoosin tai persikan.

   Poista
 6. Hedelmäpuiden kukat on niin herkän kauniita! Ihana katsella niitä!

  VastaaPoista
 7. Aaah mitä silmiä hivelevää kauneutta.

  VastaaPoista