keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Natria-tuotepaketin arvonta


Kun nyt alkuun päästiin, jatketaanpas arvontoja. Arvon blogiyhteistyökumppanini Schetelig Oy.n kanssa BayerGardenin Natria-tuotepaketin, jonka arvo on n. 70 €. Ötököiden torjunta settiin kuuluu Etanarae, Hyönteistorjunta-aine tiiviste, Murkkurae ja FlySpray. Paketista löytyvillä tuotteilla pääsee luonnonmukaisesti lähes kaikista puutarhan tuholaishyönteisistä eroon. Suoritan arvonnan 3.7.2017 klo 12.00. Arvontaan osallistuvat täällä bloggerissa jätetyt viestit sekä blogin facebook ja instagram tileille jätetyt osallistumiset. Laitathan viestiin, että haluat osallistua arvontaan. Kaikki voivat osallistua yhdellä arvalla.


Kasvit ovat päässeet nyt hyvään vauhtiin ja nopeimmilla alkaa jo satoakin pukkaamaan. Usein sitä tässä vaiheessa huomaa harmikseen ensimmäiset reikäiset, tahmaiset ja pikkuötököiden valtaamat lehdet. Edellisessä postauksessa kerroin Natria hyönteisten torjunta-aineesta, pääset tästä postaukseen.




Aikaisemmista postauksista löytyy myös juttua etanarakeesta, tästä linkistä sinne.


Meille ilmestyy joka vuosi alkukesästä hevosmuurahaisia. Metsästä tulee vilkas liikenne kohti talon nurkkaa. josta ne nousevat kivijalkaa pitkin. Jostain kolosta löytävät tiensä sisälle. Aluksi yritin mäiskiä niitä kengällä, mutta eihän siitä loppua tullut. Sitten siskoni valisti, että hevosmuurahaisista pitää hankkiutua heti eroon, koska ne jyrsivät pesäkäytävistöjä talon rakenteisiin. Epäilin, voiko se pitää paikkansa, ei kai murkut nyt puuta pysty nakertamaan. Mutta netistä varmistettuani, pakkohan se oli uskoa. Hevosmuurahaiset eivät tosiaan syö puuta, mutta ne jyrsivät tilaa pesälle. Pesän koko on yleensä korkeintaan pari metriä talon rakenteissa. Mutta ontto pesäkäytävistö on erittäin haitallinen, jos se sattuu sijaisemaan kantavassa rakenteessa. Huh, siinähän voisi talo sortua. Pitäisi varmaan purkaa talon ulkovuorausta tuosta nurkasta, että näkisi kuinka pahaa jälkeä murkut ovat ehtineet jo tehdä.

Tänä kesänä kokeilin Natria murkkuraetta heti ensimmäisten muurahaisten ilmestyessä sisälle. Levitin rakeita muurahaisten kulkuväylälle ja talon nurkalle, mistä ne nousevat kivijalkaan. Sumutin myös Fly spray'ta niiden kulkuväylälle kivijalkaan. Murkut vähenivät samantien. Muutaman päivän jälkeen niitä ei enää näkynyt.  Rakeita kannattaa ripotella niin kauan kuin niitä häviää. Rakeita voi myös liottaa veteen ja kastella lioksella laatoituksia. Natria muurahaisrae on luonnonmukainen, kuten muutkin Natria sarjan tuotteet. Tehoaineena on luonnon pyretriini.


Laitan tähän linkin Natria oppaaseen. Sieltä löytyy lisää tietoa arvonnan tuotteista.



Alppiruusut aloittelevat kukintaasa ja niitä riittää tänä vuonna. Viime kesänä ne kukkivat tosi huonosti. Nyt kukkia on tulossa senkin edestä.

alppiruusu 'Catawbiense Grandiflorum'



Alppiruusut ilta-auringon puolella.





Nyt vain kipinkapin osallistumaan arvontaan ! Ja mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa. Turhan nopeaa kesä vain taas menee, pian on heinäkuu. Muistetaan nauttia kesästä 🌸🌻🌸🌻🌸



19 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Kauniit alppiruusut! Olen mukana arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 3. Mukana arvonnassa! kaskinen.anna@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kaunis väri alppiruusuissa. Mukana arvonnassa.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana arvonnassa!
  Meillä ei talossa ole ollut muurahaisongelmia, mutta tyttärellä sitäkin enemmän. Pihassamme muurahaiset mylläävät rinteessä, jonka hiekkamaa on ilmeisesti murkuille mieluista. Nyt esimerkiksi patjarikkojen kohdalla on noussut hiekkakumpu, joka kuhisee muurahaisia. Niitä on sieltä mahdotonta häätää, joten elämme sovussa.

  VastaaPoista
 6. Alppiruususi on ihana. Mukana arvonnassa. Minunkin blogissani Pihapiian tontilla on arvonta, käy vilkaisemassa.

  VastaaPoista
 7. Muurahaissamba on jokakesäinen ilo - ei vaan harmi! osallistun arvontaasi ilomielin! Tämä kesä on alppiruusujen juhlaa!

  VastaaPoista
 8. Mukana arvonnassa!
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 9. Osallistun arvontaan. Meillä on ongelmana mustat muurahaiset kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
 10. Arvonnassa mukana, ja kysyisin miten vihannespunkin torjunta jos on näkynyt? Toimiiko pyretriini hyvin? Hevosmuurahaiset on täältä pysyneet poissa kun olen kekomuurahaisille antanut vapaat "jalat" tehdä pesiä, pysyvät omassa keossaan kiltisi mutta ilmeisen terrotoriaalisia eli sota alkaa jos muita lajeja tulee lähelle. nnnupponen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole omakohtaista kokemusta vihannespunkkien torjunnasta. Mutta kyllä BayerGardenin sivujen mukaan Natria hyönteisten torjunta-ainetiiviste pitäisi tepsiä myös kehrääjäpunkkeihin/ vihannespunkkeihin. Täällä vilisee kaiken kokoisia muurahaisia. Muut eivät ole haitanneet mitään, mutta hevosmuurahaisille on pakko antaa kyytiä, ettei ne syö koko taloa.

   Poista
 11. Jopas on kattava paketti! Sais varmasti näillä mökkipuutarhan tuholaiset pysymään poissa.

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Lentomuurahaiset (onko sen nimisiä..) on kyllä aikamoinen riesa meidän pihalla, mukana arvonnassa siis!
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
 13. Mukana arvonnassa. Lehtokotilot ovat inhottava riesa. Muutama vuosi sitten ei ollut tietoakaan, olisivatpa vaan pysyneet poissa.

  VastaaPoista
 14. Muurahaisia on kyllä tarpeeksi meidän pienellä rivitalopihala..:)
  Mukana arvonnassa.
  irmastiina@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hannele! Ikävä kyllä arvonta on suoritettu 3.7. klo 12.00. Olit nyt reilu pari tuntia myöhässä.

   Poista